Apdovanoti geriausi įmonių darbininkai

Remigijus Amankavičius. Remigijus Amankavičius.

Tarptautinės darbininkų dienos išvakarėse įteikta nominacija „Geriausias įmonės darbuotojas“. Už ilgametį sąžiningą ir nuoširdų darbą ją kasmet steigia LSDP Ukmergės skyrius.

Kovo pabaigoje paskelbus konkursą, paraiškas pateikė Pirminės sveikatos priežiūros centro, UAB „Ukmergės statyba“, AB „Ukmergės gelžbetonis“ profesinės sąjungos ir profesinių sąjungų bendrija. Pasiūlyti šeši kandidatai.

Šių metų geriausiu įmonės darbuotoju išrinktas UAB „Ukmergės statyba“ mechanizatorius-autokranininkas Remigijus Amankavičius, turintis 30 metų darbo patirtį šioje įmonėje.

Amankavičius yra atsakingas darbuotojas, neturintis žalingų įpročių, aktyvus sportininkas – žaidžia krepšinį veteranų klube „Olimpas“.

Jis – ilgametis profesinės sąjungos narys, aktyviai dalyvauja renginiuose ir visuomeninėje veikloje. Už gerą darbą įmonėje ne kartą apdovanotas padėkos raštais bei piniginėmis premijomis.

Vyras gerai sutaria su bendrovės vadovybe ir bendradarbiais. Jam galima patikėti bet kokį mechanizmą. Bet kokią užduotį jis atlieka nepriekaištingai.

Amankavičiui įteikta LSDP Ukmergės skyriaus padėka ir premija. Darbininką taip pat pasveikino įmonės administracija bei profesinė sąjunga ir profesinių sąjungų bendrijos vadovas Vincentas Banikonis.

Dar keturiems kandidatams komisija nutarė įteikti padėkas.

Padėka įteikta AB „Ukmergės gelžbetonis“ elektrikui Rimantui Žvirbliui. Bendrovei jis paskyrė 35 metus. Dirbo su visais elektros įrenginiais, esančiais įmonėje. Teko dirbti ir aukštyje, ir šaltyje, prie katilų ir tiltinių kranų.

Padėkomis bus pagerbtos PSPC darbuotojos: slaugytojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Kalesnikienė  ir gydytoja Gražina Kupcikevičienė. Taip pat – ilgametė Ukmergės vartotojų kooperatyvo profesinės sąjungos pirmininkė, rajono profesinių sąjungų bendrijos pirmininko pavaduotoja Angelė Šereikienė.

Iniciatyva kasmet rinkti geriausią įmonės darbuotoją gimė, siekiant paskatinti darbdavius ir visuomenę labiau vertinti darbininkus, kad Tarptautinė darbininkų diena taptų tikra švente. Juk kiekvienas dirbantis žmogus kuria pridėtinę vertę ir prisideda prie savo įmonės bei šalies gerovės kūrimo.

Todėl siektina, kad būtų kuo daugiau įmonių, kurioms jų žmogiškasis kapitalas svarbus, kuriose darbuotojai gerbiami, rūpinamasi, kad jie turėtų persirengimo ir poilsio kambarius, saugos priemones, kad darbo vietoje būtų švaru, šilta.

Įmonių vadovai šiek tiek nusivylę, kad nepavyksta ilgesniam laikui sulaikyti jaunų darbininkų. Jauni žmonės iš karto nori didelio darbo užmokesčio ir nenori sunkiai dirbti. O darbas statybose būtent toks ir yra. Neretai tenka anksti keltis ir vėlai grįžti iš darbo, reikalaujančio ne tik išmanymo, bet ir fizinių jėgų. Tačiau kiekvienam dirbančiajam svarbu ne tik atlygis ir darbo sąlygos, bet ir santykiai. Dėmesys, tradicijų formavimas gali būti vienas iš būdų, siekiant sulaikyti jaunus darbininkus įmonėse.

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų