Darbo vietas įkūrė pasinaudoję parama

Įgyvendintą projektą pristatė UAB SMD direktorius Valdas Petronis. Įgyvendintą projektą pristatė UAB SMD direktorius Valdas Petronis.

Vilniaus teritorinės darbo biržos Ukmergės skyriuje vyko Vietinių užimtumo iniciatyvų projektų, įgyvendintų Ukmergės rajone praėjusiais metais, pristatymas, kuriame dalyvavo rajone veiklą vykdantys darbdaviai, savivaldybės atstovai.

Darbo biržos Ukmergės skyriaus laikinai vykdanti skyriaus vedėjo funkcijas Edita Mončinskienė apžvelgė situaciją darbo rinkoje Vilniaus apskrityje ir mūsų rajone. Pažymėjo, kad nedarbas apskrityje mažėja, bet Ukmergėje jis vis tiek išlieka didžiausias tarp visų apskrities savivaldybių bei viršija šalies vidurkį. Bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių Ukmergėje šiuo metu siekia 12,2 proc., tuo tarpu Trakuose – 5,2 proc.

Tarp bedarbių Ukmergėje daugiausiai – beveik pusė – turinčiųjų vidurinį ar pagrindinį ir profesinį išsilavinimą. Aukštąjį universitetinį ir aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą turi apie 20 proc., pradinį – 8 proc., o 0,5 proc. – neturi net pradinio išsilavinimo...

Trečdalis visų bedarbių – jaunimas iki 29 metų.

Nors bedarbystė rajone yra didelė, statistika byloja, kad laisvų darbo vietų per metus įregistruota beveik tiek pat, kiek ir darbo ieškančių asmenų. Pernai rajone įregistruotas 3891 bedarbis ir 3528 laisvos darbo vietos. 2423 bedarbiai įdarbinti.

Galimybė gauti paramą

Skyriaus vedėjo pavaduotoja Violeta Kvirienė supažindino renginio dalyvius su vietinių užimtumo iniciatyvų projektais. Akcentavo, kad šie projektai įgyvendinami socialinės rizikos ir didžiausio nedarbo teritorijose – būtent tokia ir yra mūsų savivaldybė.

Šiuose projektuose turi būti steigiamos darbo vietos, atitinkančios patvirtintas remiamas profesijas. Darbo vietos steigiamos neterminuotai įdarbinti labiausiai socialiai pažeidžiamus asmenis.

Paramos gavėjams, steigiantiems darbo vietas, skiriama subsidija, jie patys privalo apmokėti ne mažiau kaip 35 proc. darbo vietoms įsteigti reikalingų išlaidų.

Didžiausia grėsmė yra ta, kad darbo vietas privalu išsaugoti trejus metus. Panaikinus privalu grąžinti darbo biržai valstybės suteiktą paramą: 100 proc. kai darbo vieta naikinama pirmaisiais metais, 80 proc. kai ji naikinama antraisiais, 50 proc. kai naikinama trečiaisiais metais po įsteigimo.

V. Kvirienė pasakojo, kad Ukmergės verslininkų parengtiems projektams vertinti yra sudaryta komisija. Teigiamai įvertinti projektai teikiami Vilniaus teritorinės darbo biržos direktoriui. Patvirtinti projektai pateikiami Lietuvos darbo biržai, kur vyksta jų atranka šalies mastu.

Pasidžiaugta, kad nuo 2007 metų, kai atsirado tokia galimybė, Ukmergės rajone vietinių užimtumo iniciatyvų projektai įgyvendinami kiekvienais metais.

Pirmieji 2007 m. 12 darbo vietų įsteigė UAB „Norta“. Vėlesniais metais 6 darbo vietas įkūrė UAB „Rorio statyba“, po vieną – UAB „Normetas“, UAB „Roris ir KO“, po keturias  – UAB „Ukmergės duona“ ir UAB „Paina ir KO“, po dvi – UAB „Egreda“, UAB „Konstra“.

Vienintelė UAB „Norta“ bankrutavo ir įsteigtų darbo vietų neišsaugojo.

Pernai įgyvendintas vienas vietinių užimtumo iniciatyvų projektas. 4 darbo vietas įkūrė UAB SMD.

Šio projekto vertė – 60 956 Eur, valstybės parama –35 964 Eur, įmonės nuosavos lėšos – 24 992 Eur (41 proc.), valstybės parama vienai darbo vietai – 8991,15 Eur.

UAB SMD direktorius Valdas Petronis pasidalino patirtimi įgyvendinant projektą. Pasak direktoriaus, įvertinusi didėjančius statybų tempus, įmonė nutarė įsigyti gręžimo įrangą. Kadangi į objektą ši įranga turi būti vežama sukomplektuota, įsigytas ir mikroautobusas jai vežti. Dar vienas pirkinys – keltuvas, kuriuo pasiekiamas 12 metrų aukštis. Įgyvendinus projektą, įmonė pradėjo teikti naują paslaugą – gali pragręžti iki 500 mm skersmens ir 1,2 m storio angas betono konstrukcijose iki 12 metrų aukštyje.

Įkūrus keturias naujas darbo vietas į darbą priimti Darbo biržos pasiūlyti specialistai. Žmonės dirba jau 4 mėnesius. SMD direktorius dėkojo Darbo biržos specialistėms už pagalbą rengiant šį projektą.

Paskaičiavo, kad sukūrę keturias darbo vietas per projekto įgyvendinimo laikotarpį darbuotojų atlyginimams turės išmokėti per 110 tūks. Eur. Valstybei tai grįš per mokesčius. Taigi, projektas yra nauda ne tik verslui.

***

Ukmergėje nuo 2007 metų įgyvendintų Vietinių užimtumo iniciatyvų projektų bendra vertė – 492 927 Eur.

***

Vidutinė vienos įsteigtos darbo vietos kaina – 12 971 Eur.

***

2016 m. Lietuvoje įgyvendinta 116 VUI projektų. Įsteigtos 458 darbo vietos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # xxx 2017-02-02 19:06
ukm ergeje darbo padtis yra tragiska, nes darbo rasti praktiskai neimanoma.... jau net I prekybos centra ir tai dar ziurek neilysi, bet ir tai, I vergija gi nesinori. kitur tiesiog klaiki padetis. metus laiko stebiu skelbimus internetinese svetainese, darbo birzoje - nieko.... vis tie patys... arba tiesiog absoliuciai jokio pasirinkimo. o kur dar garantija kad vienam pasirodzius normalesniam, tave paims, kai tokia konkurencija. mires miestas ir kuo toliau tuo labiau mirsta.. jau net as planuoju kad viskas, gana, reikes emigruoti i kita miesta bent jau, nes cia jau klaiku.... be pazistamu isvis niekur neilysi, bet net ir su pazistamais near kaip. ir net radus darba, dirbti neimanoma, nes alga -* asaros.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų