Geriausių gaminių konkurse aukso medalis atiteko ir Ukmergei: apdovanota rajono vartotojų kooperatyvo vadovė Angelė Andrikonienė. Šalia – premjeras Saulius Skvernelis ir LPK prezidentas Robertas Dargis (dešinėje). LPK feisbuko nuotr. Geriausių gaminių konkurse aukso medalis atiteko ir Ukmergei: apdovanota rajono vartotojų kooperatyvo vadovė Angelė Andrikonienė. Šalia – premjeras Saulius Skvernelis ir LPK prezidentas Robertas Dargis (dešinėje). LPK feisbuko nuotr.

Paaiškėjo konkurso „Lietuvos metų gaminys 2017“ nugalėtojai. Jų sąraše – ir Ukmergėje gaminama produkcija, ir mūsų rajone įgyvendinti statybos projektai.

Apdovanojimų ceremonija buvo surengta penktadienį, ji vyko Lietuvos Respublikos Vyriausybėje. Įmones dalyvauti šiame tradiciniame nacionaliniame konkurse pakvietė Lietuvos pramonininkų konfederacija. Jau 21 kartą jos rengiamas konkursas skirtas pagerbti reikšmingiausius, rinkoje pripažinimo sulaukusius produktus ir paslaugas.

Šiemet tarp tokių produktų – UAB „Ukmergės duona“ gaminama džiovinta duonelė su spanguolėmis. Apdovanojimą už jį penktadienį atsiėmė Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė.

Gautas medalis, sako ji, – ypač brangus: jis ne tik jau dešimtas šiai įmonei, pelnytas geriausių gaminių konkurse, bet ir atspindintis pačios vadovės sumanymus. „Postūmį pasiūlyti pirkėjams būtent tokios duonelės davė verslo konkurentai, patarę kepti ir pardavinėti duoną su česnaku. Pagalvojau – kepta aliejuje nelabai sveika. Susikviečiau technologus, paprašiau receptūrų, apsitarėm ir sumaniau, kad tai turėtų būti sausa, džiovinta duonelė. Tai – tikrų tikriausias mano „kūdikis“, – penktadienį vos atsiėmusi medalį šypsojosi A. Andrikonienė.

Aukščiausių įvertinimų šiame konkurse įmonės produkcija sulaukia kasmet. Vienais metais gavo net du medalius. „Esu labai dėkinga „Ukmergės duonos“ darbuotojams, technologams, visiems ukmergiškiams, valgantiems mūsų gaminius ir vaišinantiems jais svečius“, – neslėpė džiaugsmo direktorė, kuri taip pat visiems palinkėjo gražių ir linksmų švenčių.

Konkursu „Lietuvos metų gaminys“ siekiama skatinti Lietuvos gamintojus kurti aukštos kokybės produkciją, galinčią konkuruoti Lietuvos bei užsienio rinkose. Dalyvauti gali Lietuvoje registruotos įmonės, siūlančios čia gaminamą produkciją ir teikiamas paslaugas.

Paraiškas vertino komisija, kurią sudarė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos, Žemės ūkio ministerijos, Kauno technologijos universiteto, kitų įstaigų, taip pat atskirų pramonės ir verslo asociacijų ekspertai. Šiemet nugalėtojams įteikti 67 medaliai: 62 aukso ir 5 sidabro. Vyriausybėje juos sveikino ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Konkurso laureatais tapo ir trys AB „Panevėžio keliai“ grupės įmonių pateikti projektai, kurių vienas irgi susijęs su Ukmerge. Aukščiausio įvertinimo sulaukė Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu „Panevėžio kelių“ vykdytas projektas „Žemaitkiemio sankryžos rekonstrukcija magistralėje A2“. Jis įgyvendintas kelio Vilnius–Panevėžys 72,18 km, šalia Žemaitkiemio sankryžos.

Projektas apėmė pėsčiųjų viaduko per magistralę avaringame ruože statybą, magistralės platinimą, įrengiant greitėjimo ir lėtėjimo juostas, jungiamųjų kelių abiejose kelio pusėse bei dviejų žiedinių sankryžų įrengimą. Dabar sudaryta galimybė saugiai patekti automobiliu iš vienos automagistralės pusės į kitą.

Pažangia, energiją taupančia priemone vadinamas rekonstruoto ruožo apšvietimas. Įdiegta adaptyvi automatizuota apšvietimo sistema, keičianti apšvietimo lygį priklausomai nuo atvažiuojančių automobilių skaičiaus. Taip pat akcentuojama, kad pėstiesiems ir dviratininkams čia pastatytas viadukas leidžia saugiai kirsti tarptautinės svarbos kelią, pasižymintį intensyviais eismo srautais.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # MetuSeklys 2017-12-21 12:24
Metu gaminio apdovanojimai yra perkami, ne pelnomi. Visi tai zino.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų