Laiptinių tvarkymo paslauga kelią skinasi sunkiai

Nauja paslauga naudojasi tik 5 Ukmergės daugiabučių gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauja paslauga naudojasi tik 5 Ukmergės daugiabučių gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Daugiabučiuose namuose kaimynų nesutarimų priežastimi dažnai tampa laiptinių valymas. Ir nors rajono taryba yra patvirtinusi Ukmergės butų ūkio teikiamos naujos paslaugos – laiptinių valymo – įkainius, ja naudojasi tik 5 Ukmergės daugiabučių gyventojai.

Tvarka laiptinėse grindis plauti pagal grafiką yra išlikusi nuo sovietinių laikų. Tačiau jei kadaise žmonės tos tvarkos laikėsi, dabar ši prievolė daugeliui, o ypač jaunimui, visai nepatinka.

Turbūt kiekvienas daugiabučio gyventojas turėtų ką papasakoti apie šį bendrą darbą. Deja, tik retais atvejais du ar trys to paties aukšto gyventojai tvarkingai ir griežtai laikosi savotiško budėtojų eiliškumo. Tvarkant retai dalyvauja butus besinuomojantys ir nuolat iš vieno į kitą besikraustantys asmenys, sunkūs ligoniai, emigrantai.

Praėjusiais metais buvo patvirtinti savivaldybės valdomos UAB Ukmergės butų ūkio įkainiai, taikomi užsisakius laiptinių valymo paslaugas. Tačiau kurį laiką šios paslaugos neteikė, mat buvo atsiradęs vienintelis daugiabutis, kurio gyventojai sutarė ją užsisakyti.

Vis dėlto nuo šių metų penkių miesto daugiabučių gyventojai jau oficialiai samdo laiptinių valytojus.

Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius pasakojo, kad pagal patvirtintą tvarką laiptinė plaunama kartą per savaitę.

Pasak jo, kaina per mėnesį butui siekia 2–3 eurus, priklausomai nuo butų skaičiaus ir laiptinės ploto.

Šį darbą atlieka įmonės įdarbintas žmogus.

Gerokai daugiau yra iš Butų ūkio perkančiųjų aplinkos valymo paslaugas. Jos šiuo metu pageidavo 65 Ukmergės daugiabučių gyventojai. Pavyzdžiui, Pramonės rajone dėl aplinkos tvarkymo sutarta su visais daugiabučių gyventojais.

Likę iš bemaž 200 Butų ūkio administruojamų daugiabučių nutarė aplinką tvarkytis patys.

Sprendimą, kuriuo daugiabučių namų gyventojai įpareigoti tvarkyti teritoriją aplink daugiabučius, rajono taryba priėmė praėjusį pavasarį.

Galima pasirinkti, kas bus atsakingas už teritorijos priežiūrą: ar daugiabučių namų savininkų bendrija, ar gyventojai patys išsirinks namo atstovą, kuris tuo rūpinsis, ar daugiabutį administruojanti savivaldybės įmonė UAB Ukmergės butų ūkis.

Jeigu namui priskirtos teritorijos tvarkymą organizuoja patys gyventojai, jie privalo reguliariai ją tvarkyti ir valyti. Būtina laiku nupjauti žolę, kad ji būtų ne aukštesnė kaip 30 cm. Privaloma patiems rūpintis ir sniego valymu.


Reklama: vitaresta.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # tvarkinga 2019-10-09 22:16
ai pas mus Panevėžyje tos pačios problemos, kai aš valausi tą mėnsį lyg ir švaru, o paskui du mėnesiu braidom po purvą. Darėm susirinkimą ir išsprendėme, daba po kelis eurus susimoka visi, užtai laiptinėje rodos net prašviesėjo, Panevėžyje tai šitą įmonę samdom http://tavosvara.lt/valymo-paslaugos/patalpu-valymas/ patalpų valymas, laiptinių, langų viskas viename.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų