Pasirašė sutartį dėl saulės elektrinės

Sutartį dėl elektrinės pasirašė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys ir UAB „Ignitis“ verslo klientų ir plėtros tarnybos direktorius Haroldas Nausėda.   D. Zimblienės nuotr. Sutartį dėl elektrinės pasirašė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys ir UAB „Ignitis“ verslo klientų ir plėtros tarnybos direktorius Haroldas Nausėda. D. Zimblienės nuotr.

Birželio 1 dieną Ukmergės rajono savivaldybėje pasirašyta sutartis tarp savivaldybės valdomos UAB „Ukmergės šiluma“ ir energetikos bendrovės „Ignitis“, kuri rajone įrengs 3,6 MW galios saulės elektrinių parką.

Pagal sutartį „Ignitis“ bus atsakinga už elektrinės įrengimą ir jos priežiūrą pirmuosius 12 mėnesių. Vėliau elektrinės priežiūros funkcijas perims UAB „Ukmergės šiluma“. 

Sutartį pasirašė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys ir UAB „Ignitis“ valdybos narys, verslo klientų ir plėtros tarnybos direktorius Haroldas Nausėda.

Naujasis saulės elektrinių parkas Ukmergėje iškils 8 ha žemės sklype tarp S. Daukanto ir Lakštingalų gatvių, už UAB Ukmergės butų ūkio.

Netrukus startuos projektavimo darbai, o paskutiniame metų ketvirtyje turėtų prasidėti statybos. Numatomas projekto įgyvendinimo terminas – 2023 metų pavasaris.

Projekto vertė – apie 4 mln. Eur. Ukmergės rajono savivaldybės indėlis – 28 proc., o likusios lėšos – ES parama. Planuojama, kad investicijos atsipirks per 2–2,5 metų.

Numatyta, kad saulės elektrinių parkas pagamins daugiau kaip 3,7 mln. kWh elektros energijos per metus. Ši energija bus tiekiama 35-ioms savivaldybės įstaigoms (vaikų darželiams, mokykloms, savivaldybės administraciniams pastatams, ligoninei ir kt.) bei 12-ai seniūnijų. Naujasis saulės parkas turėtų patenkinti apie 90 proc. Ukmergės rajono savivaldybės elektros energijos poreikių.

Anot H. Nausėdos, šis saulės parkas yra vienas didžiausių šiuo metu vystomų žaliosios gamybos projektų Lietuvoje, o įmonės patirtis sudaro galimybę pasitelkti naujausias šios srities žinias ir sprendimus.

„Sutarties pasirašymas tai –  vieno iš projekto etapų pabaiga, o kito – pradžia. Darbų laukia išties daug. Žinau, kad bus nelengva, tačiau tikiu, kad mūsų įmonė kartu su partneriu UAB „Ignitis“ visus savivaldybės keliamus uždavinius įgyvendins ir tikslai bus pasiekti“, – sakė Vydas Paknys.

Šiuo metu „Ignitis“ vysto apie 40 MW įvairaus dydžio saulės elektrinių – nuo privačių gyventojų namų ir daugiabučių stogų iki didelių modernių saulės parkų.

Informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų