Butų ūkio direktorių apipylė priekaištais

Gedimino Nemunaičio nuotr. G. Pociaus (dešinėje) pasisakymą išklausė ir rajono vadovai S. Jackūnas ir R. Janickas. Gedimino Nemunaičio nuotr. G. Pociaus (dešinėje) pasisakymą išklausė ir rajono vadovai S. Jackūnas ir R. Janickas.

Į susitikimą gyventojus praėjusią savaitę pakvietė daugiabučius namus Ukmergėje administruojanti UAB Ukmergės butų ūkis. Mažiau nei prieš pusmetį pareigas pradėjusiam eiti direktoriui Giedriui Pociui jame teko atlaikyti nemenką priekaištų dozę.

Susitikimą pradėjęs rajono meras Rolandas Janickas pabrėžė, kad gyventi daugiabutyje po vienu stogu keliasdešimčiai savininkų tikrai nėra lengva, tačiau reikia ieškoti bendrų sprendimų.

Savo pasisakymo pradžioje direktorius G. Pocius pristatė į susitikimą atėjusią Butų ūkio komandą bei papasakojo apie svarbiausias įmonės aktualijas, teisės aktus, kuriais vadovaujasi.

Apgailestavo, kad į jų šaukiamus daugiabučių susirinkimus gyventojai renkasi vangiai: iš 76 namų tik 16-oje susirinko bent pusė gyventojų.

Priminė, kad įmonė teikia rekomendacijas dėl jų daugiabučio namo atnaujinimo darbų. Pirmiausiai rekomenduojama atnaujinti elektros instaliaciją, vamzdynus, o tik po to imtis gražinimo darbų.

Direktorius priminė, kad gyventojai atsiskaito naudojant administravimo, techninės priežiūros, šildymo priežiūros tarifus. Mokestis priklauso nuo būsto ploto.

Nuo šių metų rugsėjo keitėsi techninės priežiūros tarifų dydžiai: vienur didėjo, kitur kiek pamažėjo.

Būtent šie paskaičiavimai susirinkimo dalyviams kėlė daugiausiai klausimų. Nors G. Pocius tai neigė, ukmergiškiai vis tiek laikėsi savo: jog tarifų dydžiai paskaičiuoti „iš lubų“.

Įmonės vadovas sulaukė ir daug kitokių priekaištų.

Keli susitikimo dalyviai piktinosi per dideliais įkainiais už paslaugas, per brangiai kainuojančiu avarinės tarnybos išlaikymu. Esą Vilniuje avarinės tarnybos paslaugos daug pigesnės. Pasirodo, tai tiesa, nes Vilniuje – daugiau iškvietimų, tad tarnybą išlaikyti kainuoja pigiau.

Pasipiktinimą sukėlė ir tai, jog valstybinės vėliavos iškėlimas, už kurį atsakingas administratorius, įkainotas net keliolika eurų...

Būta daug konkrečiam daugiabučiui aktualių klausimų. Vieno atstovė piktinosi, kad Butų ūkis nubraukė per kelerius metus sukauptas jų namo sumokėtas techninės priežiūros lėšas.

„Techninės priežiūros lėšos nėra kaupiamosios, tai – fiksuotas mokestis“, – aiškino G. Pocius, tačiau daugiabučio atstovei liko neaišku, kur nukeliavo jų sukaupti pinigai.

Kitas žmogus piktinosi, kad už vieno judesio daviklio laiptinėje pakeitimą nuskaičiuoti 25 eurai.

Lieti priekaištai dėl nuolat besikemšančių kanalizacijos vamzdynų. Esą metų metais mokami didžiuliai pinigai už šiuos darbus, klausoma pamokslų, neva patys į klozetus kažką meta, o jau paskui pareiškiama, kad reikėjo vamzdynus keisti, kad jie nuo laiko susmego...

Viena moteris teiravosi, kodėl Butų ūkis, keitęs laiptinėse radiatorius, senus neatlygintinai išsivežė. Pasirodo, tokia tvarka – neatiduosi juk radiatoriaus kuriam nors gyventojui...

Iškelta ir gana globalių pastabų: kaip gali Ukmergės butų ūkis būti ir daugiabučio administratoriumi, ir kartu – kontroliuoti, kaip name atliekama techninė priežiūra...

Nepraslydo pro akis ukmergiškiams ir Butų ūkio vadovų algos bei išeitinės, kuriomis pamalonintas, kaip dabar aiškėja, prastai vadovavęs buvęs įmonės direktorius.

Į kai kuriuos klausimus gyventojams atsakė rajono meras R. Janickas. Jis informavo, kad apie 50 proc. pajamų Butų ūkis surenka  iš gyventojų, kiti 50 proc. skiriami iš savivaldybės biudžeto nuostolingoms veikloms finansuoti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+13 # Taip, 2015-11-19 10:07
Kol ši įmonė nesivadovaus principu: "Klientas visada teisus", padėtis nepagerės. Ir direktorių pasikeitimas mažai ką padės, jeigu savivaldybė, būdama atsakinga už visų administratorių veiklą ir būdama Butų ūkio savininkė, nepanorės ką nors keisti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # ukm 2015-11-19 12:08
Mano akimis zvelgiant " Butu ukis" darosi labai gera bizni is zmoniu, kurie nemoka, negali , nesugeba, ar tiesiog elementariai tingi pasirupinti, kad ju gyvenimas taptu geresnis, o aplinka kur jie gyvena taptu grazesne. Ikurus daugiabutyje namo bendrija, tai imanoma. Kuo toliau dauguma daugiabuciu bus situ " veikeju" globoje, tol siuntines saskaitas uz bet ka ir uz ora, nes ju teikiamu " Paslaugu" ikainiai svelniai tariant netelpa ekonomines logikos remuose.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Taip, 2015-11-19 18:15
O kodėl nesiusti sąskaitų, jeigu dauguma net nesidomi kiek ir už ką.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Gyventojas 2015-11-21 09:34
,,Į kai kuriuos klausimus gyventojams atsakė rajono meras R. Janickas. Jis informavo, kad apie 50 proc. pajamų Butų ūkis surenka iš gyventojų, kiti 50 proc. skiriami iš savivaldybės biudžeto nuostolingoms veikloms finansuoti." Labai apmaudu, bet meras meluoja,nes įmonė gyvena tik iš daugiabučių namų mokamų pinigų. Viskas vyksta atvirkščiai - tai savivaldybė naudojasi daugiabučių namų gyventojų pinigais, įpareigodama įmonę atlikti visokius darbus ir pirkimus - buvo pirtis, gyvūnų prieglauda, pantoninis tiltas, estrados paruošimas šventėms ir t.t. Savivaldybė netgi neprisideda prie darbų, jei gyventojai tvarko aplinką, rengia automobilių aikšteles, perka įrankius ar techniką aplinkai prižiūrėti, nors name yra jų socialiniai butai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Rimas 2015-12-01 15:04
Gyventojai daugiabučiuose pripratę dar nuo sovietmečio, kad jiems visus remontus atliktų už dyka, ne - dovanos senai pasibaigė ir reikia už paslaugas susimokėti. Norite miegoti šiltai foteliuose ir už nieką nemokėti, va tada tai būtų gerai.
Kas gyvena nuosavame name, tas gerai žino - pasikvietei, mokėk
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų