Zitos Pečiulienės nuotr. Ši eglutė keliaus į miestą. Zitos Pečiulienės nuotr. Ši eglutė keliaus į miestą.

Jau keletą metų Ukmergėje tęsiama graži tradicija – kalėdinę miesto eglę dovanoja rajono gyventojai. Prasminga dovana miestui naudinga ir patiems dovanotojams. Mat prie namų nusikirsti nebereikalingą medį kainuotų nepigiai – reikėtų samdyti atitinkamą techniką.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, jog šiemet paskelbus paieškas, rinktis buvo iš ko – prie namų augančias egles dovanoti miestui panoro 12 ukmergiškių. Pernai sulaukta 20 pasiūlymų.

Apžiūrėjus „pretendentes“, pasirinkta eglutė, auganti Deltuvoje, Kaštonų gatvėje 6, Irenos Periokienės namo kieme.

Deltuviškė I. Periokienė pasakojo, kad sidabrinę eglę, augančią prie namo, siūlėsi padovanoti ir pernai, tačiau „konkursą laimėti“ pavyko tik šiemet.

Spygliuotį šeima pasisodino prieš 30 metų – namo įkurtuvių proga. Per Kalėdas pasipuošdavo ją.

Periokienė prisipažįsta, kad iš vienos pusės ir gaila bus atsisveikinti su savu tapusiu medžiu. Tarsi suaugo visi. Tikra to žodžio prasme – medis net į namo pamatus šaknis pradėjo leisti.

„Tačiau bent paskutinę misiją atliks miestą papuošdama. Anūkams dar nesakiau, bet kai stovės mieste papuošta, manau, kad ir jiems bus gražu“, – sako moteris.

„Dar neturime leidimo iš aplinkosaugininkų nukirsti, tačiau jei tik jis bus išduotas, tikrai važiuosime parsivežti“, – sako seniūnė.

Pasak Z. Pečiulienės, ne bet kokia spygliuotoji tinka kalėdinei miesto dekoracijai. Eglė turi būti ne mažesnė kaip 10 metrų aukščio, didelę reikšmę turi ir lajos išvaizda. Svarbu, kad spygliuotį nukirsti netrukdytų ir per arti jo esantys objektai, laidai.

Taip ir nutiko Lyduokiuose, kur eglutė taip pat buvo kritusi į akį kaip viena gražiausių. Tačiau jos nukirtimas būtų probleminis, nes ji auga šalia elektros laidų, reikėtų atitinkamų tarnybų pagalbos. Be to ši eglutė – tolimiausia iš visų pasiūlytųjų, tad atsivežimas kainuotų brangiau.

Šiemet iš savivaldybės biudžeto šventiniam miesto papuošimui skirta 8 tūkst. eurų. Tačiau Z. Pečiulienė sako, kad dar 10 tūkst. eurų seniūnija miesto papuošimui skirs iš sutaupytų pinigų.

Žaisliukus ketinama panaudoti tuos pačius, tik labiau nusidėvėjusieji bus pakeisti naujais. Planuojama pakabinti ir naujų girliandų, nupirkti naujus stulpų papuošimus.

Paskelbus konkursą eglutės puošimo darbams, laimėtojas paaiškės kitą savaitę.

Kalėdinę eglutę planuojama įžiebti gruodžio 11 dieną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # Aoms 2015-11-26 18:33
Kokia baisi eglė :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų