Gedimino Nemunaičio nuotr. Viešosios bibliotekos laukia renovacija. Gedimino Nemunaičio nuotr. Viešosios bibliotekos laukia renovacija.

Ilgus metus renovacijos nemačiusios savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos laukia didelės permainos. Po kapitalinio remonto ji ne tik atsinaujins, padidės, bet ir bus pritaikyta neįgaliesiems.

Bibliotekos renovacija įtraukta į ES paramos naujo finansinio laikotarpio projektus. Ji bus atliekama etapais, o kiekvienam iš jų bus skirtos atitinkamos lėšos. 

„Pretenduojam į 600 466 eurų ES paramą – tokia šiandien yra bendra projekto vertė. Bet ši suma – ne galutinė, nes dar nėra kvietimo teikti paraiškas. Šiuo metu vyksta lėšų pasidalinimas tarp savivaldybių. Investicinį projektą turim pasitvirtinę, rengiamasi techninio projekto pirkimui – visi šie darbai jau vyksta, nes techninį projektą reikalaujama turėti, teikiant paraišką“, – sakė savivaldybės Investicijų ir užsienio  ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė.

Paraiška, anot jos, dar bus vertinama. Pasibaigus visų dokumentų tvarkymo etapui, bibliotekos renovacijos darbus tikimasi pradėti kitais metais.

Finansiškai prie jų, pasak vedėjos, penkiolika procentų prisidės savivaldybė.

Projekte numatyta keisti pastato stogą, lietvamzdžius, apšiltinti statinio fasadus, tarp kurių – ir senojo pastato dalies, kurioje dabar įsikūręs Nacionalinės žemės tarnybos Ukmergės skyrius. Taip pat pakeisti visus medinius langus ir lauko duris į plastikinius, senus garažo vartus – į pakeliamus.

Bus projektuojami nauji vidaus vandentiekio, buitinių ir lietaus nuotekų tinklai, keičiami santechnikos prietaisai, šildymo vamzdynai, radiatoriai. Numatoma restauruoti laiptus su aikštelėmis ir stogeliais, sutvarkyti aplinką.

Kitame etape būtų atliekami viso pastato vidaus apdailos darbai, projektuojama įranga ir baldai, skirti bibliotekos darbui.

Kas vykdys renovaciją, paaiškės po projektavimo paslaugų ir statybos darbų pirkimo konkurso.

„Šiais metais skirta 30 000 eurų – už juos ruošiamas techninis projektas. O darbai pirmiausia prasidės nuo senojo pastato. Išsikėlus žemėtvarkos skyriui, čia įsikurs Vaikų literatūros skyrius. Ši pastato dalis bus tvarkoma iš esmės“, – pasakojo bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė.

Biblioteka plėsis tvarkant ir kitas patalpas: įstaigos rūsį, kur kadais buvo įsikūrusi kaukazietiškų patiekalų kavinė. „Bus įrengta šildymo sistema, nes jo dabar nėra jokio, ir planuojama įrengti kūrybines erdves, pritaikytas bibliotekos veiklai. Kadangi yra židinys, galės vykti skaitymai prie židinio, kūrybiniai vakarai“, – svarsto ji.

Taip pat bibliotekoje atsiras keltuvas: „Pagal reikalavimus liftas arba keltuvas, skirtas neįgaliesiems, privalomas visose bibliotekose. Jis bus įrengtas greičiausiai iš kiemo pusės ir kels skaitytojus į antrą, trečią aukštus.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų