Ne tik Antakalnio ir Vilniaus gatvių sankryžoje atsiras saugumo salelė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ne tik Antakalnio ir Vilniaus gatvių sankryžoje atsiras saugumo salelė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajone kelininkai diegia dar daugiau eismo saugumo priemonių. Kai kurios jų gerokai nustebins vairuotojus, mat šiems teks priprasti prie pasikeitusių eismo juostų.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Ukmergės kelių tarnybos viršininkas Zigmantas Kupčinskas pasakojo, jog dauguma priemonių susijusios su pėsčiųjų saugumu. Perkelta Vilniaus gatvėje, prie miškų urėdijos, esanti pėsčiųjų perėja. „Savivaldybė pageidavo, nes gyventojai skundėsi, kad perėja buvo per toli. Į tą pusę daugiau žmonių gyvena, todėl perėja pasistūmėjo arčiau miesto“, – sakė jis. 

Šiomis dienomis mieste montuojamos vadinamosios saugumo salelės. Jos atsiras pėsčiųjų perėjose. Pasak viršininko, Ukmergėje bus penkios tokios salelės.

Viena jų – sankryžoje prie parduotuvės „Iki“, kur yra Vilniaus ir Antakalnio gatvės. Čia, sakė pašnekovas, važiuojant Vilniaus gatve nuo miškų urėdijos link tilto, liks viena eismo juosta.

„Važiuojant nuo centro link Pašilės, viskas lieka taip pat, o čia kiek susiaurės, nebebus priešinio persirikiavimo, nebeišeis lenkti iš dešinės, kaip iki šiol. Vairuotojams iš pradžių kils keblumų, kol pripras, bus ir nepatenkintų. Spūsčių  neišvengs, bet jos rytais per tiltą ir taip susidaro... Dabar toje vietoje statomi ženklai, tada vyks ženklinimas ir bus viskas montuojama. Vairuotojai tegul būna atsargesni ir ten žiūri dar atidžiau“, – ragina Z. Kupčinskas.

Jis taip pat pasakojo, jog šiomis dienomis kai kuriuose kaimuose buvo įrengti greičio mažinimo kalneliai. Minėjo Toliūnus, Medinas, Žemaitkiemį. Siesikuose atsirado dar viena pėsčiųjų perėja.

Rajone padaugėjo ir kelio ženklų „Gyvenvietė“. Patys pirmieji trys tokie nauji ženklai dar vasarą, rugpjūtį, buvo pastatyti toje vietoje, kur anksčiau buvo kelio tarpas tarp Juodausių ir Nuotekų kaimų.

Anot pašnekovo, minėtos eismo saugumo priemonės rajone diegiamos, naudojant nacionalinės eismo saugumo programos lėšas. To, jo teigimu, reikėjo ne vien dėl pėsčiųjų saugumo: „Ir kad vairuotojus būtų galima tramdyti, jog nelakstytų, nes tikrai ne visi mandagiai važinėja, netinkamai lenkia. Kad ir, pavyzdžiui, minėtoje vietoje prie „Iki“, kur liks viena, siauresnė, juosta: vienas vairuotojas sustoja – ir visi turės sustoti.“

„Baigus šiuos darbus, laukia pasiruošimas žiemai. Be to, rangovai ruošia kelius asfaltuoti. Leidimais jau pasirūpinta, netrukus pradės asfaltuoti“, – pasakojo jis.

Kelių priežiūros ir remonto, ženklinimo darbai susiję ne vien su VĮ „Vilniaus regiono keliai“ vykdomomis programomis. Rajono savivaldybės kelių eismo saugumo komisija taip pat sprendžia, kokių priemonių imtis, kad miesto ir rajono keliuose būtų saugiau.

Pasak savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus, kas mėnesį į posėdžius besirenkanti komisija nagrinėja gyventojų prašymus, pastebėjimus. Jie susiję su kelio ženklais, eismo dalyviams ir ne tik jiems patogesnėmis sąlygomis.

„Komisija sprendžia, kaip gerinti situaciją, koreguoti ženklus. Vienas iš pavyzdžių – Klaipėdos gatvėje, kur yra vienpusis eismas, esantis ženklas, draudžiantis stovėti. Tačiau toje vietoje tėveliai, atvežę vaikus į mokyklą, sustoja jų paleisti. Kyla klausimas – bausti tėvelius ar ieškoti kitų išeičių, nes šiuo atveju nei jie, nei pareigūnai nekalti“, – sako A. Dutkus.

Komisijoje, anot vedėjo, ką tik svarstyta ir su Deltuvoje šiuo metu remontuojamu keliu susijusi problema: „Dėl remonto dalis vairuotojų važiuoja per Aleksandravą, todėl šio kaimo gyventojai skundėsi dėl dulkių, kitų nepatogumų. Čia irgi prireikė ženklų, kad vairuotojai nevažinėtų aplinkui.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+8 # ddd 2016-09-18 19:56
greitai mkiestu bus nebeimanoma vaziuoti.... greiciau pescia nueisi.... dar kalnu, kalneliu, saleliu.... blyn ar per pastaruosius metus ka nors kur nors taip jau nukale negyvai ar dar kaip nors, kad tiek pinigu svaistoma niekur.... Bet bene svarbiausias klausimas - kodel tyli sveikatos specialistai? juk skundesi kad ukmergeje nemazas sergamumas, bet su visom tom saugumo priemonem mes ta sergamuma dar didiname. nezinantiems paaiskinsiu, labiausiai uzterstos yra sankryzos, o mes visa ukmerge jau paverteme viena sankryza. kas paskaiciavo kiek smalkiu prisikvepuojame kai masinos vaziuoja per kalnelius, stovi prie ismaniuju sviesoforu, nors velniam jis ten reikalingas, dar dabar saleliu prilipde keliuose su viena juosta.... kas toliau?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # ddd 2016-09-18 19:57
tiesa, dar juokingiau, kad ten kur yra didelis srautas zmoniu, vaiku, jokiu saugumo priemoniu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų