Programa padės ugdyti talentus ir įveikti iššūkius

Naująją programą vykdo Jono Basanavičiaus gimnazijos pedagogai. Naująją programą vykdo Jono Basanavičiaus gimnazijos pedagogai.

Nuo rugsėjo Jono Basanavičiaus gimnazijoje veikia pasaulyje žinoma neformaliojo ugdymo programa jaunimui The Duke of Edinburgh's International Award (DofE).

Įvertinę gimnazistų susidomėjimą šia veikla, gimnazijos direktorius Valentinas Gendvilis ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro nacionalinės DofE programos vadovė Inga Čėsnaitė pavasarį pasirašė programos vykdytojo licencinę sutartį, o rugsėjį įvyko programos instruktorių mokymai.

Gimnazijoje programą vykdo anglų kalbos mokytoja Rima Jakštienė ir biologijos mokytojas Raimondas Platūkis. Komandai vadovauja direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Kristina Krivickienė.

DofE tarptautinių apdovanojimų programa – išskirtinė ugdymosi programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 24 metų, padedanti jiems ugdyti savo talentus, mokytis iš patirties įveikiant iššūkius ir įprasminant savo laisvalaikį.

Programa pradėta 1956 metais, joje jau yra dalyvavę daugiau nei 8 milijonai jaunų žmonių iš 140-ies pasaulio šalių. Lietuvoje ji įgyvendinama nuo 2006 metų, anksčiau buvo žinoma „Tarptautinių jaunimo apdovanojimų“ pavadinimu.

Dalyvaudami programoje jaunuoliai išsikelia asmeninio tobulėjimo tikslus. Siekdami jų, dalyvauja reguliariuose susitikimuose su programos vadovais, kurie padeda įveikti iššūkius, atrasti vidinę motyvaciją tobulėti. Vadovai taip pat padeda pastebėti pokyčius, atpažinti situacijas, kuriose jaunas žmogus ugdosi efektyviausiai.

Merginos ir vaikinai programoje dalyvauja savo laisvu laiku. Programa orientuojasi į mokymąsi iš gerosios patirties, taip padedant atsiskleisti užslėptiems talentams. Pabaigus pasirinktą programos lygmenį, dalyviams įteikiami tarptautiniai sertifikatai ir nuopelnus atspindintys ženkleliai. Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos vyksta Didžiosios Britanijos ambasadoje Vilniuje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų