Vilniaus apskrities VPK vadovas Saulius Gagas. Autorės nuotr. Vilniaus apskrities VPK vadovas Saulius Gagas. Autorės nuotr.

Metų pradžioje veiklos rezultatus aptaria ir laukiančius darbus apžvelgia policijos pareigūnai. Tradiciniame susirinkime kalbėta apie pokyčius, vykstant policijos struktūros reformai, bei pasidžiaugta, jog visuomenės pasitikėjimas policija auga.

Pasak rajono policijos komisariato viršininko Mindaugo Petrausko, vienu iš policijos veiklos prioritetų išlieka kova su narkotikais bei prekyba nelegaliomis akcizinėmis prekėmis. Jis pasakojo, kad 2014 m. buvo sulaikyta 2213 nelegalių cigarečių pakelių, o 2015 m. – jau net 9409, 2016 m. – 9239.

Lygindamas taip smarkiai vos per metus pasikeitusius skaičius, akcentavo visuomenės pagalbos, pranešant apie tokius atvejus, svarbą. Deja, mūsų rajone tarp surūkomų cigarečių 15 proc. vis dar yra nelegalios.

Viršininkas kalbėjo ir apie pradėtus su narkotikais susijusius ikiteisminius tyrimus. 2015 m. jų buvo 18, pernai – 17. Apgailestaujama, jog ypač daug jaunimo, rūkančio iš kanapių gaminamą „žolę“. „Ir toliau kovosim su tuo, kad nedaugėtų jaunų žmonių, įsitraukiančių į tokią veiklą“, – sakė jis.

Tarp sisteminių nusikaltimų išskyrė mieste, ypač turguje, paplitusias kišenvagystes. Kad išaiškintų nusikaltėlius, ukmergiškiai net kvietėsi specialų kolegų būrį iš Vilniaus. Taip pat, siekiant pričiupti kišenvagius, pareigūnai turguje dirbdavo be tarnybinės uniformos. Pastariesiems pasisekė rugsėjį miesto turgavietėje sulaikyti tris romų tautybės asmenis iš Panevėžio.

Tuo metu smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėja. M. Petrauskas dėkojo savivaldybei, radusiai lėšų, kurios skirtos spręsti šią problemą. Į tai įtrauktas ir savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, su nuteistaisiais ir įtariamaisiais padarius tokį nusikaltimą dirba psichologai.

Pasidžiaugta, jog visoje šalyje 75 proc. žmonių pasitiki policija, Vilniaus apskrityje – 79 proc. Policiją čia lenkia ugniagesiai gelbėtojai.

Apie darbuotojų veiklą, bendradarbiavimą su partneriais kalbėjo bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė. Tarp policijos pareigūnų uždavinių – skatinti jaunąją kartą gerbti įstatymus, saugaus eismo taisykles, žinoti savo pareigas. Todėl vaikams vedamos pamokos, jie mokomi tinkamo elgesio gatvėje, organizuojami ištvermės žygiai jaunimui, jaunieji policijos rėmėjai ruošiami konkursams. Juose ukmergiškiai džiugina rezultatais.

Policijos komisariate vyksta atvirų durų dienos moksleiviams, pasakoti apie pareigūno profesiją ir veiklą vykstama į rajono kaimų bendruomenes.

I. Dutkienė pažymėjo, jog taip pat svarbus bendradarbiavimas su visuomenės sveikatos biuru, vaiko teisių apsaugos, maisto ir veterinarijos, kitomis tarnybomis. Už pagalbą jauniesiems policijos rėmėjams dėkojo savivaldybės vadovams, jog, skyrus lėšų jų liemenėms, jaunieji policininkai dabar gali būti tokie ryškūs per renginius, akcijas.

Rezultatai ir planai pristatyti susirinkime dalyvavusiems kolegoms, svečiams iš rajono savivaldybės, ugniagesių vadovams, kitiems policijos partneriams, seniūnams, aktyviems bendruomenės nariams. 2016-ieji vadinti išskirtiniais metais dėl sistemoje įgyvendinamų struktūrinių pokyčių.

Panaikinus kai kuriuos kriminalinės ir viešosios policijos padalinius, komisariate liko du skyriai – Veiklos ir Reagavimo. Dabar su iškvietimais susijusiuose įvykiuose kitaip koncentruojamos, todėl efektyviau naudojamos policijos pareigūnų pajėgos. Visoje šalyje vykdoma reforma siekiama ir centralizuoti policijos administravimą.

Ukmergiškiai – vieni pirmųjų, kuriuos palietė naujovės. Pagal naują modelį nuo vasaros pabaigos pradėjo dirbti Trakų policija, vėliau – Elektrėnų, kiti komisariatai.

Renginyje viešėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas. Dėl reformos uždarius budėtojų padalinius, atkreipė dėmesį jis, „pareigūnai niekur nedingsta“. Esą norima, kad jie būtų labiau matomi visuomenėje, o ne užsidarę kabinetuose, atvykę pas kiekvieną policiją kviečiantį gyventoją greičiau ir efektyviau suteiktų pagalbą.

„Mūsų, kaip pareigūnų, tikslas nėra bausti, tai – kraštutinė priemonė. Svarbiausia – žmogiškumas, supratimas“, – pridūrė svečias ir įteikė dovanų susirinkime dalyvavusiems jauniesiems policijos rėmėjams.

Ataskaitos šįsyk pristatytos ne policijos komisariate, kaip kasmet, o naujajame Ukmergės kraštotyros muziejaus „Draugystės“ pastate. Už šį kvietimą Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė dėkojo muziejaus direktorei Vaidutei Sakolnikienei. Po susirinkimo visi pakviesti apžiūrėti čia eksponuojamą parodą, pasivaišinti kava.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų