Sutarties nutarė nenutraukti

UAB „Ukmergės vandenys“ nutarė neatsižvelgti į Viešųjų pirkimų tarnybos siūlymą ir nenutraukti sutarčių, įgyvendinant projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“.

BNS trečiadienį išplatino pranešimą apie tai, kad Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimu Ukmergės rajono savivaldybės valdoma vandens tiekimo įmonė „Ukmergės vandenys“ turi nutraukti 1,7 mln. eurų vertės sutartis. 

„Ukmergės vandenų“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis praėjusį ketvirtadienį sakė šio klausimo kol kas komentuoti negalintis. Dėl to, ar nutraukti sutartį, dar bus diskutuojama.

Vėliau, jau po diskusijų, atostogaujantį įstaigos direktorių pavaduojantis S. Gilvydis informavo, kad priimtas sprendimas sutarčių nenutraukti.

„Sutartys su pasirinktais rangovais pasirašytos, pradėtos vykdyti, ir kad nežlugdytume šių sutarčių ir viso finansuojamo projekto įgyvendinimo, nuspręsta jų nenutraukti“, – informavo S. Gilvydis.

Anot jo, kitaip įmonė patirs nuostolių, o atlikus pirkimus iš naujo labai maža tikimybė, kad nauji tiekėjai pasiūlys mažesnes kainas.

„Pirkimo procedūrų dokumentus tikrinusi ir atlikusi įtariamo pažeidimo tyrimą įgyvendinančioji institucija – Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra savo sprendime nurodė, kad galimi pažeidimai neturėjo finansinio poveikio ES ar LR valstybės biudžetui, todėl pažeidimas nenustatytas“, – informavo pavaduotojas.

Įmonės  įgyvendinamo projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“ paskutinė, penktoji, sutartis buvo pasirašyta  birželio 29 d.

Priminsime, kad Viešųjų pirkimų tarnyba savo išvadoje teigia, jog konkurse nustatyti ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijai neužtikrina, kad bus pasirinktas būtent ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas.

Nurodo, kad dalyvių pasiūlymų vertinimui išskirtiems parametrams, susijusiems su rizikos valdymu ir darbų organizavimu bei komunikacija, buvo nepagrįstai suteiktos palyginti didelės lyginamųjų svorių reikšmės, o tiesiogiai su pirkimo objektu susijusiam parametrui „Eksploatacijos kaštai“, kuris realiai patikrinamas sutarties vykdymo metu, skirta vos 0,1 lyginamojo svorio reikšmė.

Konkursas buvo suskaidytas į dvi dalis, abi jas laimėjo Vilniaus bendrovė „Eigesa“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų