Gyventojams buvo atsakyta į jiems rūpimus klausimus

Seniūnaitis ir rajono vadovai sulaukė daug klausimų. Autorės nuotr. Seniūnaitis ir rajono vadovai sulaukė daug klausimų. Autorės nuotr.

Atliekų surinkimas, išvežimas ir konteinerinių aikštelių išdėstymas bei priežiūra, greitį gatvėse ribojančios priemonės (saugumo salelės, kalneliai), nepatogiai išdėstyti kelio ženklai, vedžiojamų šunų paliekami ekskrementai, seni medžiai ir kiti želdiniai, varnos, triukšmingi ir netvarkingi vieno privataus namo gyventojai, nelegali aludė – tai pagrindiniai klausimai, kurie jaudina Ukmergės mieste esančios V. Kudirkos-S. Daukanto seniūnaitijos gyventojus.

Visi jie buvo aptarti praėjusį trečiadienį įvykusiame seniūnaitijos gyventojų susitikime su Ukmergės rajono savivaldybės atstovais: meru Rolandu Janicku, jo pavaduotoja Klavdija Stepanova, administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu ir kt.

Į Antano Smetonos gimnazijos skaityklą susirinko 17 ukmergiškių, gyvenančių į šios seniūnaitijos teritoriją įeinančiose Maironio, J. Basanavičiaus, Vaižganto, Šviesos, Vytauto, Šlaitų, Anykščių gatvėse ir V. Kudirkos skersgatvyje. Susitikime dalyvavo ir V. Kudirkos-S. Daukanto seniūnaitijos seniūnaitis Vytautas Tropikas.

Meras R. Janickas ragino gyventojus rodyti iniciatyvą sprendžiant jiems aktualius gyvenamosios aplinkos klausimus.

„Kai įsitraukia daugiau žmonių, gimsta teisingiausias sprendimas. Tad daugeliu atvejų norime, kad būtų renkami gyventojų parašai. Mūsų, savivaldybės vadovų, tikslas – mažinti biurokratiją, kad žmonės galėtų išreikšti savo valią ir ją vykdyti“, – kalbėjo meras.

Gyventojų parašai labai vertingi priimant sprendimus dėl konteinerinių aikštelių išdėstymo, dėl senų medžių genėjimo ir pjovimo bei kt. Iki 2020 metų, pagal visus reikalavimus, tokios aikštelės nuo pastato galės būti nutolusios ne toliau kaip 100 metrų atstumu. Arčiau gali, bet tik ne toliau.

„Ukmergėje neturėtų mažėti želdinių, nes jie – miesto plaučiai. Nupjautus medžius reikia atsodinti. Dėl konkrečių atvejų gyventojams reikėtų kreiptis į Ukmergės miesto seniūniją. Savivaldybės įstaigų vadovai yra įpareigoti įvertinti jų vadovaujamos įstaigos teritorijoje augančius medžius ir pavojų keliančius tiesiog pašalinti“, – teigė meras.

Vienas gyventojas pasiūlė būdą kaip atbaidyti medžiuose nutūpiančias ir triukšmą keliančias varnas. Pasak jo, tereikia medžius apgenėti taip, jog jie nebūtų didesni už pastatą prie kurio auga.

J. Basanavičiaus gatvės daugiabutyje gyvenantiems žmonėms galvos skausmas – privatus namas, stovintis šios ir J. Biliūno gatvių sankryžoje, iškart už A. Smetonos gimnazijos tvoros. Pagal sklindančius kvapus ir keliamą triukšmą gali žinoti, kada jo gyventojai gavo socialines pašalpas. „Neapsikentę ne kartą kvietėme policiją. Tačiau pareigūnai atvažiuoja, pabara to, landyne paversto, namo šeimininkus ir išvažiuoja. Ten policijos budėtojų postą reikėtų statyti“, – kalbėjo gyventojas.

Į tai jam buvo atsakyta, kad policiją tuo adresu reikia kviesti ir kuo dažniau. Iškvietimų skaičius galėtų būti pagrindu imtis tam tikrų griežtesnių priemonių prieš triukšmadarius.

Susitikime daug kalbėta ir apie atliekas, ypač žaliąsias.

„Išdalyti konteineriai tokių atliekų kompostavimui. Man nereikia komposto. Aš žaliąsias atliekas išvežu į atliekų perkrovimo bei dumblo kompostavimo aikštelę Sargelių kaime arba į nuosavo miško griovį išpilu. O štai mano 80-metė kaimynė irgi tų atliekų nekompostuoja, bet ir neturi galimybių jas kur nors išvežti. Ką ji daro? Viską  suneša ir supila į buitinių atliekų konteinerius, stovinčius prie Vaižganto gatvės kapinių. 

Siūlau grįžti prie anksčiau buvusios tvarkos, kada į maišus surinktos žaliosios atliekos buvo išvežamos iš privačių namų. Nes kitaip šios didžiulės problemos neišspręsime“, – sakė ukmergiškis.

Susitikimas užtruko apie pustrečios valandos. Per tą laiką seniūnaitijos gyventojai gavo atsakymus į beveik visus pateiktus klausimus.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų