Darbą Miškų urėdijoje palieka

Ukmergės miškų urėdija rajone yra įrengusi nemažai poilsiaviečių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės miškų urėdija rajone yra įrengusi nemažai poilsiaviečių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Darbą palieka keliolika Ukmergės Miškų urėdijos darbuotojų. Tarp jų – ir urėdas Vigantas Kraujalis.

To priežastis – dideli šios įmonės pokyčiai.

Pirmadienį buvo įregistruota nauja valstybės įmonė – Valstybinių miškų urėdija (VMU). Ji apjungs visas 42 šalies urėdijas, kurios palaipsniui bus apjungiamos ir taps 26 regioniniais padaliniais.

Ukmergės miškų urėdija nuo šiol vadinsis Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regiono padaliniu.

Tačiau dėl šių pokyčių darbą palieka keliolika jos darbuotojų.

Pirmadienį Ukmergės miškų urėdijos urėdas Vigantas Kraujalis sakė, kad aplinkos ministro įsakymo būti atleidžiamu iš užimamų pareigų dar neturi. Bet žino, kad toks įsakymas tikrai yra ir jis pasirašytas antradienį. Juo atleisti visi Miškų urėdijų urėdai.

Jau paskirtas ir laikinasis Ukmergės padalinio viršininkas. Šias pareigas turėtų eiti ligi šiol Šešuolių girininkijai vadovaujantis Virginijus Šalčiūnas.

V. Kraujalis sakė, kad iš 120 Ukmergės miškų urėdijos darbuotojų 14 darbą paliks. Dar keli jį jau paliko. Vieni susirado naują veiklą, kiti pasinaudojo galimybe rinktis išankstinę pensiją. Dabar jau buvęs vadovas įsitikinęs, kad įmonę paliekantys žmonės – savo darbą išmanantys specialistai – yra pats didžiausias praradimas.

Viešai skelbiama, kad iš viso apie 300 urėdijų darbuotojų atsisakė tęsti darbą naujoje įmonėje, tačiau jų gali būti ir daugiau.

„VMU veiklą pradėjo reorganizavus Lietuvos miškotvarkos institutą, įsikūrusį Kaune. Prie jos vėliau bus prijungta Generalinė miškų urėdija, tad kol kas valdymo centras veiks Vilniuje“, – teigia aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Pasak jo, kur įsikurs naujoji įmonė, kurios padaliniai bus kuriami pagal dabartines urėdijas, metų viduryje spręs jos vadovybė. Nurodyta, kad ji veiktų ne sostinėje, o viename iš šalies regionų. Ministerijos manymu, tinkamiausia vieta tam būtų Katinų kaimas Panevėžio rajone.

Aplinkos ministerijos pranešime skelbiama, kad VMU laikinai vadovaus buvęs Panevėžio miškų urėdas Valdas Kaubrė, laikinai ėjęs Lietuvos miškotvarkos instituto vadovo pareigas. Greitai bus paskelbtas pakartotinis konkursas nuolatinio naujosios VĮ direktoriaus pareigoms užimti.

Šiuo metu tikslinami regioninių padalinių nuostatai ir jų vadovų pareigybės aprašymai. Netrukus bus pradėti konkursai jų vietoms užimti.

Vienas pirmųjų naujosios įmonės darbų – valstybinių miškų paėmimas iš Nacionalinės žemės tarnybos. Tikimasi, kad centralizavus medienos kirtimą, tai leis skaidriau valdyti valstybinių miškų kirtimą, gauti ekonominės naudos. Teigiama, kad užbaigus pertvarką, kasmet bus sutaupoma keliolika milijonų eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # baravykas 2018-01-11 22:54
Oi tik nereikia. Apsiverksim tuoj visi.
Carus is postu vercia. Negi galvojai visa gyvenima kaip karalius gyvent? Kazkada turejo baigtis pasaka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # zz 2018-01-13 11:08
tikrai grybiskas komentaras. nieks del caru neverkia, carai neprapuole ir neprapuls, baravyke tu naivuoli. o kur detis eilinem bobelems, kai iki pensijos like keli metai? sodra mokes, ot efektas ekonominis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų