Gyventojų noras – suburti aktyvius ir iniciatyvius žmones

Susitikime su Gėlių seniūnaitijos gyventojais. Autorės nuotr. Susitikime su Gėlių seniūnaitijos gyventojais. Autorės nuotr.

Gėlių seniūnaitija – dešimtoji mieste, kurios gyventojai vasario 12-ąją susirinko pasikalbėti su Ukmergės rajono savivaldybės bei miesto seniūnijos atstovais.

Į Užupio pagrindinę mokyklą atvyko rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, tarybos narys Regimantas Baravykas, miesto seniūnė Zita Pečiulienė, seniūnaitis Vytautas Rastauskas bei Linų, Mėtų, Žibučių ir Rožių gatvių gyventojai.

„Seniūnaitijoje kažkada gyvenimas virė, o dabar labai trūksta iniciatyvių ir aktyvių žmonių. Dažnas tik galvoja ir laukia, kad kažkas kitas, pavyzdžiui, kaimynas ar valdžia viską padarys, sutvarkys, o jis pats visa tai tik abejingai stebės iš šalies.  

Norisi suburti bendruomenę, parengti projektus ir gauti lėšų viešų erdvių sutvarkymui. Pirmiausia reikėtų panaikinti sąvartynu paverstą žemės sklypą Ramunių ir Rožių gatvių sankirtoje. Sutvarkius šią vietą, galėtume ją pritaikyti bendruomenės poreikiams“, – problemas įvardijo V. Rastauskas.

Gyventojams rūpėjo daugiau sužinoti apie planuojamas naujo tilto per Šventąją statybas bei kada bus remontuojama Linų gatvė. Taip pat prašyta nugenėti medžius ir krūmus, augančius Linų ir Alyvų gatvėse, išsakytas nepasitenkinimas dėl neprižiūrimos aplinkos prie Linų gatvės 10-uoju numeriu pažymėto bendrabučio. Esą ten esantys krūmai užtvėrė praėjimą per šaligatvį.

sakė pastabas, jog nemažai kaimynų priešais savo namus, prie gatvės, yra „užveisę malkynus“. „Malkų krūvas sukrauna ne vidiniame kieme, už namo, o tiesiog prie gatvės. 

Nemažai kalbėta ir apie atliekų tvarkymą. Susirinkusieji teigė, kad Linų gatvėje, prie garažų, nuolat užteršiamos erdvės po automobilių remonto atsiradusiomis atliekomis, kad komunalinių atliekų vežėjas ne visada laikosi grafiko, o atliekų konteinerių aikštelėse būna netvarka. Be to, trūksta konteinerių, o esantys – nepataisomai susidėvėję, jų dangčiai sunkiai atsidaro.

R. Janickas patikino, kad kovo 27 dieną baigiasi tarp savivaldybės ir bendrovės „Ekonovus“ – atliekų tvarkymo operatoriaus rajone – penkeriems metams pasirašyta Paslaugų pirkimo sutartis. Viešas konkursas jau yra paskelbtas, naujajam paslaugos teikėjui teks įvykdyti nemažai įvairių reikalavimų, tarp kurių – ir rajono gyventojų bei įmonių aprūpinimas naujais konteineriais. 

Palėpės kaime esančios bendrovės „Sarpas“ atstovas teiravosi, ar yra normalu, jog įmonės teritorijoje stovintis 200 litrų talpos atliekų konteineris pernai buvo ištuštintas vos du kartus. Tuo tarpu į kaimą surinkti atliekų šiukšliavežė atvažiuoja kas antrą šeštadienį. Kaimo gyventojų ir įmonės konteinerius skiria tik 50 metrų atstumas.

Vyriškis išsakė pastabų ir dėl Ukmergės didelių gabaritų atliekų priėmimo aikštelės, kuri priklauso bendrovei „VAATC“: „Ten per daug visokių apribojimų. Pernai norėjau priduoti 12 naudotų automobilių padangų. Ten dirbančiam neužteko parodyti žmonos ir sūnaus asmens dokumentų, kad jų vardu būtų priimta po 4 padangas, darbuotojas pareikalavo, kad ir jie patys į aikštelę atvyktų“.  

Tai išklausęs, meras paprašė visų gyventojų nedelsiant informuoti savivaldybę, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių, jei minėtoje aikštelėje iškils kokių nors nesusipratimų dėl atliekų priėmimo.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # malkos 2018-02-25 16:31
Kreksliuose irgi yra malkynu Manau miesto valdzia turetu aukleti baudelemis Oi tikrai padetu As gyvenu name ir malkas laikau malkineje Savam kieme tikrai yra vietos
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Gelynas 2018-02-26 14:22
Aš suprantu, kad yra nemažai , kas ieško ir nori aktyviai dalyvauti, prisidėti prie Ukmergės miesto gražinimo (taip pat ir prie mūsų pačių aplinkos). Jei yra norinčių parašykite žinutę žemiau, susibursime.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų