Aš einu ten, kur man įdomu – sėkmės keliu

Mugėje dalyvavo daugiau nei 20 kolegijų ir universitetų priėmimo komandų narių. Daivos Zimblienės nuotr. Mugėje dalyvavo daugiau nei 20 kolegijų ir universitetų priėmimo komandų narių. Daivos Zimblienės nuotr.

Kovo 22 dieną Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje šurmuliavo jubiliejinė Studijų ir karjeros mugė ,,Aš einu ten, kur man įdomu – sėkmės keliu“. Ukmergės, Širvintų, Kėdainių, Jonavos, Anykščių, Molėtų, Panevėžio rajonų bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai, tėvai, mokytojai, karjeros konsultantai ir aukštųjų mokyklų priėmimo komisijų nariai susirinko jau dešimtąjį kartą.

Mūsų mokyklos tikslas – sudaryti galimybę jaunimui susipažinti su profesijos pasirinkimu šioje mokykloje, studijų galimybėmis aukštosiose mokyklose, įsidarbinimo ir karjeros galimybėmis. Manome, kad šiuolaikinis žmogus turi tapti geru savo srities profesionalu, išmokti amato, siekti kurti darbo vietą ne tik sau, bet ir įdarbinti kitus.

Jubiliejinį renginį sveikinimo kalba pradėjo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius. Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas pasveikino susirinkusius bei skaitė pranešimą ,,Ukmergė – patraukli aplinka jaunimui“. Supažindino su rajono ir miesto vystymosi perspektyvomis ir plėtros galimybėmis. Naujausius LAMA BPO pakeitimus ir reikalavimus stojant į aukštąsias mokyklas pristatė Mykolo Romerio universiteto Komunikacijos ir rinkodaros vadovas Saulius Bugailiškis.

Renginį tęsė populiari jaunimo grupė ,,Golden Age“.

Mugėje dalyvavo daugiau nei 20 kolegijų ir universitetų priėmimo komandų narių. Busimieji aukštųjų mokyklų bei mūsų mokyklos studentai ir mokiniai susipažino su specialybėmis ne tik teoriškai, bet galėjo išbandyti ir praktiškai. Pranešimus skaitė aukštųjų mokyklų lektoriai. Visi svečiai lydimi mūsų mokyklos mokytojų susipažino su mūsų mokyklos galimybėmis.

Darbo ir karjeros galimybes pristatė pramonės įmonių atstovai. Tikimės, kad UAB ,,Narbutas Furniture Company“, UAB ,,Stansefabrikken“ atstovai mugėje užmezgė kontaktus su būsimaisiais darbuotojais. Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai pristatė gaisrų gesinimo techniką ir gaisrininko profesiją. NATO kontingento Lietuvoje kariai iš Vokietijos supažindino jaunimą su karine technika. Aikštėje buvo išrikiuota ir mūsų mokyklos technika: krovininiai ir lengvieji automobiliai, kombainas, traktoriai, keltuvai.

Per 1 000 jaunų žmonių apsilankė šiame renginyje ir išplėtė savo profesinio pasirinkimo galimybes. Tikime, kad vis daugiau jaunimo mokysis ir kurs savo ateitį Ukmergėje, nes verslui reikalingi kvalifikuoti darbuotojai, o Ukmergės technologijų ir verslo mokykla – geras pasirinkimas įgyti naujų žinių ir kompetencijų, siekti sėkmingos profesinės karjeros.

Rimantas JANKŪNAS

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų