Nustatytos vasaros stovyklų kainos

Įspūdžių vaikai semiasi įvairiose vasaros stovyklose. Gedimino Nemunaičio nuotr. Įspūdžių vaikai semiasi įvairiose vasaros stovyklose. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šiemet vasarą Ukmergės rajone bus įgyvendinta 15 vaikų užimtumo vasaros atostogų metu programų. 12 iš jų – dieninės.

Tam bus naudojamos savivaldybės biudžeto, Švietimo mainų paramos fondo administruojamo projekto TAPK2, tėvų bei rėmėjų lėšos. Švietimo pagalbos tarnyba yra pateikusi paraišką Švietimo mainų paramos fondui dėl programų finansavimo. Paramos suma – 6 935 Eur.

Savivaldybės biudžeto lėšos – 10 242 Eur – skirtos trims stacionarioms stovykloms, kurių programų teikėjai – Meno mokykla, Sporto centras ir Švietimo pagalbos tarnyba.

Rajono savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos kainos asmeniui: 55 Eur už Meno mokyklos Dailės skyriaus teikiamas paslaugas vaikų vasaros stovykloje-plenere „ASTRO blemos Rate“ (5 dienoms); 42 Eur už Sporto centro teikiamas paslaugas stovykloje „Dėmesys vienam ir kiekvienam vaikui“ (7 dienoms); 190 Eur už Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos teikiamas paslaugas stovykloje „Šventosios vingiai. Šimtmečio taku“ (I, II ir III pamaina, 10 dienų).

Nutarta atleisti nuo dalies mokesčio už kelialapį vasaros stovyklose, organizuojamose iš rajono biudžeto lėšų, nepasiturinčiose šeimose augančius vaikus, nustatant tokias kainas asmeniui: 8,12 Eur už Ukmergės sporto centro teikiamas paslaugas vaikų vasaros stovykloje „Dėmesys vienam ir kiekvienam vaikui“  (7 dienoms); 34,80 Eur už Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos teikiamas paslaugas stovykloje „Šventosios vingiai. Šimtmečio taku“  (10 dienų).

Nutarta, kad mokiniai, turintys teisę į valstybės paramą (šeimos pajamos 1 šeimos nariui per mėnesį neviršija 153 Eur), taip pat turėtų mokėti mokestį, nes tai įpareigotų juos tikrai atvykti, būti iki pamainos pabaigos ir saugoti turtą.

Dabar suskaičiuota, kad trijose Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos stovyklose dalyvaus 48, o Sporto centro programoje – 32 mokiniai, turintys teisę į valstybės paramą.

Taip pat nustatyta 43 Eur kaina už kelialapį stovyklose „Šventosios vingiai. Šimtmečio taku“ (I, II, III pamainos), organizuojamose iš rajono biudžeto lėšų, motyvuotiems, aktyviems popamokinėje veikloje vaikams.

Sąrašus, suderintus su Švietimo ir sporto skyriumi, pateiks mokyklos. Manoma, kad į stovyklas atvyks 25 tokie mokiniai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų