Pasveikino ligoninės vadovą ir naujus darbuotojus

Rajono meras lankėsi Ukmergės ligoninėje ir susitiko su jos vadovais bei naujais darbuotojais. Autorės nuotr. Rajono meras lankėsi Ukmergės ligoninėje ir susitiko su jos vadovais bei naujais darbuotojais. Autorės nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas trečiadienį apsilankė Ukmergės ligoninėje ir pasveikino jos vadovą – antrajai kadencijai vyriausiojo gydytojo pareigose likusį Rimvydą Civilką.

Taip pat meras pasveikino naujus ligoninės darbuotojus: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) pirmosios skubiosios medicinos gydytojų laidos specialistą Laimoną Mišeikį, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus kineziterapeutą Tomą Kiltinavičių bei Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus slaugytoją Kamilę Lukoševičiūtę.

Nuo 2000 m. Ukmergės ligoninėje dirbantis chirurgas R. Civilka jos vadovu tapo 2013 m. rugpjūčio 1 d. Prieš baigiantis 5-erių metų jo kadencijai savivaldybė šių metų balandį buvo paskelbusi naują konkursą vyriausiojo ligoninės gydytojo pareigoms užimti. Gegužės 23 d. įvykusiame konkurse R. Civilka buvo vienintelis pretendentas. Jis surinko reikiamą balų skaičių ir buvo paskelbtas laimėtoju.

Pastaraisiais metais, vadovaudamas Ukmergės ligoninei, R. Civilka aktyviai įsijungė į Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos (LGVS) veiklą – išrinktas į valdybos narius.

Naujasis ligoninės darbuotojas L. Mišeikis – vienas iš pirmųjų septynių šiemet LSMU ir Vilniaus universiteto parengtų skubiosios medicinos gydytojų rezidentų, kurie stažavosi JAV bei puikiai išlaikė Europos Skubiosios medicinos egzaminų centro, esančio Belgijoje, egzaminus ir atitinka visus aukščiausius šiai specialybei keliamus tarptautinius reikalavimus.

Naujieji gydytojai visą parą be kitų specialistų pagalbos galės atlikti gyvybę gelbstinčias procedūras – suteikti skubiąją medicinos pagalbą tiek vaikams, tiek suaugusiems, mirštantiems ar besiskundžiantiems gerklės skausmu, patyrusiems sunkias traumas ar miokardo infarktą.

Lietuvoje parengti pirmieji skubiosios medicinos pagalbos gydytojai darbus susirado Kauno ir Vilniaus gydymo įstaigose, o L. Mišeikis savo pagrindine darboviete pasirinko Ukmergės ligoninę. Jaunasis gydytojas dar papildomai darbuosis LSMU ligoninės Kauno klinikų Traumų ir skubiosios pagalbos centre bei LSMU Skubiosios medicinos klinikos akademiniu patarėju rezidentams.

„Skubios medicinos pagalbos arba priėmimo skyrius – kiekvienos ligoninės veidas. Skyrius sulaukia daugybės pacientų – nuo mažo iki didelio, nuo sergančio iki nesergančio. Apie tai, kaip juos sutiko priėmimo skyriuje, žmonės susidaro nuomonę apie visą ligoninę.

Savo darbe norėčiau kuo daugiau objektyvumo, gydytojų darbo duomenų, rodiklių“, – kalbėjo naujasis šio skyriaus vedėjas.

„Labai džiaugiuosi ir sveikinu, kad pasirinkote mūsų miestą. Žinant, jog jūsų – pagal aukščiausius pasaulio standartus parengtų skubiosios medicinos gydytojų – laukia visa Lietuva, visas pasaulis, mums tai labai svarbu“, – sakė rajono meras R. Janickas, pažymėdamas, kad savivaldybė prisideda prie investicijų ligoninei. Šiuo metu didžiausias galvos skausmas – ligoninės operacinis blokas. Tikimasi, kad kitais metais visi darbai bus baigti.

Pasak R. Civilkos, specialiai skubiajai medicinos pagalbai teikti paruoštas gydytojas bus didžiulė pagalba ir kitos specializacijos ligoninės medikams – jie žymiai rečiau bus iškviečiami į priėmimo skyrių apžiūrėti ligonių, čia besikreipiantys gaus aukščiausio lygio pirmąją medicinos pagalbą.

„Darbo dieną šiame skyriuje apsilanko 50–100, o savaitgaliais ar švenčių dienomis – 100–200 žmonių. Dėl didžiulių eilių nepatekdami pas šeimos gydytojus, žmonės tiesiog masiškai vyksta į ligoninės priėmimo skyrių“ , – sakė Ukmergės ligoninės vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad Ukmergės ligoninės specialistų gretas papildė ir daugiau naujų jaunų žmonių.

Liepos mėnesį Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje pradėjo dirbti slaugytoja K. Lukoševičiūtė, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje – kineziterapeutas T. Kiltinavičius, Radiologijos skyriuje – radiologas Julius Vidikas,  Odontologijos paslaugų skyriuje – odontologas Martynas Pempė.

Jau daugiau nei pusmetį ligoninėje konsultantu dirba ir vaikų chirurgas Jonas Povilavičius. Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės gydytojas Ukmergėje vaikams atlieka planines operacijas, atvyksta iškvietus skubiais atvejais.

Nuo rugpjūčio 7 d. Ukmergės ligoninėje nuolatos pradės dirbti dar dvi medikės: gydytoja gastroenterologė Diana Ramanauskienė bei ką tik studijas baigusi radiologijos technologė Evelina Šeduikytė.

„Šiuo metu mums trūksta tik kelių gydytojų. Visuose skyriuose sukomplektuoti tikrai geri darbuotojų deriniai. Kartu darbuojasi ir patyrę, ir ką tik mokslus baigę specialistai“, – sakė R. Civilka.

Jis pasidalijo ir dar viena gera naujiena – liepos 28-ąją Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje atliktos pirmosios hemodializės procedūros, kurių metu, prijungus specialų aparatą, dar vadinamą dirbtiniu inkstu, valomas ligonio kraujas, pašalinant nereikalingus medžiagų apykaitos produktus ir skysčius.

„Prieš pusmetį įsigijome hemodializės aparatą, siuntėme darbuotojus į mokymus, ilgai tvarkėme visus leidimus Akreditavimo tarnyboje tam, kad galėtume daryti šias procedūras. Ir tik visai neseniai gavome visus patvirtinimus bei leidimus hemodializėms atlikti“, – teigė R. Civilka.

R. Janickas naujuosius ligoninės darbuotojus informavo, jog Ukmergės rajono savivaldybė beveik dešimtmetį suteikia tarnybinius butus jauniems į rajoną dirbti atvykstantiems gydytojams.

Savivaldybės tarybos sprendimu yra patvirtintas ne tik socialinių būstų, bet ir tarnybinių gyvenamųjų patalpų fondas. Šiuolaikiški tarnybiniai butai įrengiami naujai pastatytuose arba renovuotuose pastatuose. Tokiame bute medikai gali gyventi terminuotai – iki kol pasikeis jų darbo pobūdis arba  nutrūks darbo santykiai su darbdaviu.

Jei rajono gydymo įstaigoms reikalingi specialistai nepasirenka tarnybinio buto, minėtos įstaigos pagal galimybes padengia kelionės išlaidas iš kitų miestų į Ukmergę dirbti atvykstantiems. 

Savivaldybė taip pat remia ir gydytojų rezidentų parengimą – su VšĮ Ukmergės ligonine ir VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centru pusiau dalijasi rezidentūros finansavimą – 50 proc. tam reikalingų lėšų skiria savivaldybė ir 50 proc. – gydymo įstaiga.

„Šis rėmimo modelis tikrai pasiteisino. Bandysime jį pritaikyti prisiviliojant į rajoną ir kitų sričių specialistus. Šiuo metu Ukmergėje jaučiamas didelis inžinierių poreikis“, – sakė rajono meras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)

Komentarai  

-1 # Želva 2018-08-15 20:11
Labai geros žinios apie ligoninės darbuotojus ir aprūpinimą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų