Į kelionę – nuomotu automobiliu

Keliauti galima ir netradiciniu automobiliu. Gedimino Nemunaičio nuotr. Keliauti galima ir netradiciniu automobiliu. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Leisdamiesi į vasaros keliones žmonės vis dažniau naudojasi ne nuosavu, o nuomotu transportu. Tad vasara – metas, kai automobilių nuomos paslaugos ypač išauga.

UAB „Aljuva“ vadybininkė Regina Polkaitė pasakoja, kad viena iš vasaros sezono paslaugų galima vadinti kemperių nuomą. Šie nameliai ant ratų su visais patogumais pastaraisiais metais populiarėja. Žinoma, paklausiausi jie vasarą.

Ilgesniam laikui kemperius žmonės nuomojasi kelionėms į užsienio šalis. Pasakoja planuojantys keliauti į Austriją, Vokietiją, Italiją ar kitas šalis.

Trumpesniam laikui nuomojamais nameliais turistai keliauja po savo šalį. Ne vienas pasakojo su kompanija vykstantis į kelių dienų trukmės baidarių žygį.  Nameliuose patogu miegoti, nereikia statyti palapinės, o pasistatyti galima ir miške, ir prie ežero.

Kemperių nuomos kaina priklauso nuo to, kuriam laikui išsinuomojama, ir kurią savaitės dieną.

Pavyzdžiui, vienai parai – didesnė nei savaitei ar dviems. Dar kainos skiriasi vasaros sezonu ir šaltuoju metų laiku. Nuomos kaina gali svyruoti nuo 35 iki 70 eurų už parą.

R. Polkaitė pasakojo, kad vasaros kelionėms tinka ir prikabinami nameliai ant ratų. Juose taip pat yra visi patogumai, o nakvoti skirta nuo 2 iki 7 vietų.

Motociklų ir keturračių nuoma – taip pat vasariška paslauga. R. Polkaitė sako, kad motociklus ir keturračius nuomoti jų įmonė pradėjo daugiau kaip prieš dešimtmetį. Iš pradžių paklausa buvo labai didelė, paskui prigesusi, o dabar vėl išgyvena  renesansą.

Tik šiltuoju metų laiku nuomojami ir senoviniai proginiai automobiliai. Prieškariu gamintas  dvivietis „Mercedes Benz“ labai patinka vestuvininkams ir išleistuves švenčiantiems abiturientams. Kitas įspūdingos išvaizdos proginis automobilis „Buick“ taip pat nuomojamas įvairioms progoms ir fotosesijoms.

Tuo tarpu limuzino, kurį anksčiau mėgdavo vestuvininkai, mergvakarių ir šimtadienių organizatoriai, UAB „Aljuva“ nebeturi  – sako, tiesiog atėjo laikas su juo atsisveikinti.

Vasarą suaktyvėja ir kasdieninių automobilių nuoma.

R. Polkaitė pasakoja, kad išsinuomoti transporto priemonę žmonėms prireikia įvairiais gyvenimo atvejais.

Ši paslauga labai populiari tarp paviešėti į tėviškę atskrendančių emigrantų, o kartais žmonės be transporto priemonės nebeišsiverčia tiesiog sugedus nuosavam automobiliui.

Nuomai siūloma keliolika įvairaus galingumo ir modelių automobilių. Šios paslaugos kaina parai – nuo 15 iki 35 eurų.

UAB „Aljuva“ įvairius automobilius nuomoti pradėjo daugiau nei prieš 10 metų. Tačiau ši veikla įmonėje išliko kaip šalutinė. Pagrindinis šeimos, kurioje dirba trys broliai, dvi seserys, brolienės ir pusbrolis, verslas – automobilių servisas ir autoparduotuvė.

R. Polkaitė džiaugėsi, kad per kelis dešimtmečius nuo jų šeimos verslo įkūrimo visa šeima liko tvirta ir vieninga.


Daugiau: ilgalaikė automobilių nuoma

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų