Į mokytojus kreipėsi kunigas Ričardas Doveika. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į mokytojus kreipėsi kunigas Ričardas Doveika. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Artėjant rugsėjui mokytojai, kurie pasibaigus atostogoms jau dirba mokyklose, šį trečiadienį praleido neįprastai. Pirmą kartą surengtos mokytojų pikniku „Su polėkiu į naujus mokslo metus“ pavadintos jų sueituvės.

Renginys vyko miesto stadione. Čia susirinko iškylauti nusiteikę rajono ugdymo įstaigų pedagogai, švietimo darbuotojai. Kalbėtasi apie naujų mokslo metų planus, diskutuota ir bendrauta.

Pikniko dalyvius sveikino atvykęs ypatingas svečias – kunigas Ričardas Doveika.

Mokytojams skirtą renginį stadione organizavo savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius, Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba ir viešoji įstaiga „Mokymosi mokykla“.

Pasak Ingridos Krikštaponienės, minėto skyriaus vyr. specialistės, pirmą kartą surengtas toks piknikas praėjo sklandžiai ir smagiai. Organizatoriai džiaugiasi, kad ši įgyvendinta idėja, gimusi metodinių būrelių vadovų pasitarimuose, – puiki įžanga į mokslo metus. Po diskusijų mokytojai laiką leido su savo kolektyvais ilsėdamiesi ant atsineštų pledų, pagalvėlių ir turistinių kėdučių bei vaišindamiesi čia pat kepamomis iškylos dešrelėmis.

Kalbinti pedagogai neslėpė, kad šiemet laukia daug iššūkių, o kai kurios naujovės kelia ir šiek tiek nerimo. Tarp jų – pokyčiai, susiję su etatinio mokytojų darbo apmokėjimu, mokyklų vadovų rezervo parengimu. Taip pat – mokyklų tinklo pertvarka, kiti klausimai. Kai kurie jų „užgriuvo“ prieš pat rugsėjo pirmąją.

Vis dėlto, viliasi jie, nusiteikus pozityviai galima įveikti visus sunkumus. Svarbiausia, akcentavo neįprasto pikniko iškylautojai, – įdomus ugdymo procesas, smagios pamokos ir gera mokinių bei mokytojų nuotaika.

Šiais mokslo metais Ukmergės rajono mokyklose mokysis 3 537 mokiniai: 2 710 mieste ir 827 kaime. Planuojama, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankys 1 088 vaikai.

Rugsėjo 1-osios proga kiekvienai Ukmergės rajono mokymo ir ugdymo įstaigai savivaldybė įteiks po dovaną – plastikinę 50x50 cm dydžio lentelę su surašytomis įsimintinomis Ukmergės krašto datomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų