Kol kas darbai Paupio gatvėje vyksta. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kol kas darbai Paupio gatvėje vyksta. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vandentiekio ir nuotekų tinklų renovavimo projektas Ukmergėje sustojo nutraukus sutartį su darbus atliekančiu rangovu. Dėl to gerokai susitrukdė ir dviejų mieste renovuojamų Sodų ir Paupio gatvių darbai.

Pasak rajono savivaldybės valdomos įmonės „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojo Stanislavo Gilvydžio, Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas projektas sustabdytas, nes veiklą sustabdė didelių finansinių sunkumų turintys pagrindiniai darbų rangovai – UAB „Edrija“.

Su šia, viešajį konkursą laimėjusia, įmone 564 tūkst. eurų  rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2017 metų gegužę.

Tačiau šiemet veiklą nutraukusi UAB „Edrija“ atliko tik apie 30 proc. numatytų darbų už  maždaug 200 tūkst. eurų sumą.

Klaipėdiečių bendrovei „Edrija“ šių metų gegužės pabaigoje teismas yra iškėlęs restruktūrizavimo bylą. „Ukmergės vandenims“ su šia įmone sutartį teko nutraukti.

Deja, Ukmergėje dėl to nukentėjo ne tik „Ukmergės vandenų“ projektas, bet vilkinami ir dviejų gatvių rekonstrukcijos darbai.

Šiuo metu mieste rekonstruojamos Sodų ir Paupio gatvės.

Jose pirmiausiai ir buvo keičiamos vandentiekio ir kanalizacijos trasos.

Sodų gatvėje per didelius vargus šiuos darbus „Edrija“ baigė, tačiau Paupio gatvėje – nebespėjo. O kol nepakeisti vamzdynai, negalima tęsti kitų gatvės rekonstrukcijos darbų. Kol kas kelininkai darbo dar turi, tačiau kaip bus toliau – nežinia.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojas S. Gilvydis sako, kad kitose gatvėse, kuriose „Edrija“ turėjo darbuotis, tokių didelių problemų išvengta – vamzdynai jose arba pakeisti, arba nepradėti.

Situacija šiuo metu sudėtinga tuo, kad „Ukmergės vandenys“ turėtų skelbti naują viešąjį konkursą, o tai – ilga ir sudėtinga procedūra. Daug lengviau rangovą būtų surasti apklausos būdu, tačiau to neleidžia įstatymai.

Ar nekilo įtarimų dėl „Edrijos“ stabilumo dar praėjusiais metais, kai ji laimėjo rangos darbų konkursą? S. Gilvydis sako, kad gandų būta. Tačiau konkursas yra konkursas – įmonė pasiūlė mažiausią kainą ir jį laimėjo.

Dėl „Edrijos“ problemų turi ir kitų šalies savivaldybių vandens tiekimo įmonės. Viena tokių – panevėžiečių „Aukštaitijos vandenys“. Čia taip pat liko neatlikta trečdalis darbų, kuriuos atlikti buvo patikėta su rimtom finansinėm bėdom susidūrusiai įmonei.

Tuo tarpu Paupio ir Sodų gatves rekonstruoti projektą laimėjusi bendrovė „Ukmergės keliai“ tiki, kad dėl nutrauktos sutarties su „Edrija“ ir sustojusio vamzdynų tiesimo projekto jų darbai nesustos.

„Paupio gatvėje darbai vyksta: montuojami kelio bortai, betonuojamos atraminės sienutės ir toliau darbai bus vykdomi pagal projektą“, – antradienį pasakojo „Ukmergės kelių“ šio objekto vadovas Robertas Paulauskas.

„Susisiekimo komunikacijų (gatvių) paskirties statinių Paupio ir Sodų gatvėse, Ukmergės mieste, rekonstravimo darbų“ sutartį su savivaldybe „Ukmergės keliai“ pasirašė šiemet kovo pabaigoje.

Bendra projekto vertė – daugiau nei 2 mln. eurų. Projektas finansuojamas pagal ES investicijų veiksmų programą – 85 proc. lėšų tam skiria ES, 15 proc. sudaro savivaldybės biudžeto lėšos.

„Ukmergės keliai“ darbus pradėjo balandį. Deja, Sodų gatvėje, pasak R. Paulausko, dėl „Edrijos“ beveik 3 mėnesius teko trypčioti.

Dabar jau pagaliau darbai pajudėjo. Nors eismą ribojantys ženklai dar nenuimti, jau šią savaitę 310 metrų ilgio gatve bus įmanoma pravažiuoti nuo vieno jos galo iki kito.

Kadangi šioje gatvėje įsikūrusi Senamiesčio pagrindinė mokykla, kelininkai tikina užsibrėžę sau tikslą kuo greičiau pakloti bent vieną šaligatvio pusę. Kol dar nebuvo iškilusių problemų, šią gatvę planuota sutvarkyti iki rugsėjo 1 dienos.

Pagal Sodų ir Paupio gatvių renovavimo projektą Sodų gatvėje numatyta pakloti naujus nuotekų tinklus, trinkelėmis išgrįsti gatvės važiuojamąją dalį ir šaligatvius, įrengti naują apšvietimą.

1,09 kilometro ilgio Paupio gatvė bus išasfaltuota, pakloti šaligatviai, įrengtos atraminės sienelės, bordiūrai, paklota lietaus kanalizacija. Iki J. Basanavičiaus gatvės asfaltas jau nutiestas.

  1. Paulauskas tikisi, kad „Ukmergės vandenims“ bus leista paprastesniu – apklausos – būdu parinkti rangovą ir Paupio gatvėje darbai dėl nuotekų tinklų tiesimo nesustos. Juos planuojama pabaigti iki metų pabaigos.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų