Popiežiaus vizitui ruošiasi ir Ukmergės pareigūnai

Prieš Šventojo Tėvo vizitą jo metu Vilniuje dirbsiantys Ukmergės policijos pareigūnai buvo apmokyti. Prieš Šventojo Tėvo vizitą jo metu Vilniuje dirbsiantys Ukmergės policijos pareigūnai buvo apmokyti.

Popiežiaus Chorchės Marijaus Bergoljo, Šventojo Tėvo Pranciškaus, vizitui Lietuvoje, numatytam jau šį savaitgalį, ruošiasi gausios šalies policijos pareigūnų pajėgos. Dirbti į Vilnių garbingo svečio viešnagės metu vyks ir kelios dešimtys ukmergiškių.

Su Lietuvos žmonėmis susitikti atvykstantis popiežius Pranciškus lankysis Vilniuje ir Kaune. Sudaryta gausi jo lankymosi ir susitikimo vietų programa. Skelbiama, kad prasidėjus registracijai į jas kvietimai ėmė „tirpti“ tūkstančiais.

Pamatyti popiežių bus galima ne tik susitikimuose, bet ir gatvėse važiuojantį papamobiliu.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas pasakojo, kad vizito metu patruliuos 37 mūsų komisariato pareigūnai. Jų užduotis – užtikrinti viešąją tvarką tam tikroje atkarpoje. Kokioje konkrečiai – iš anksto neatskleidžiama dėl pareigūnų darbo subtilybių.

Popiežiaus apsauga Lietuvoje rūpinsis Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Policija rūpinsis dalyvių saugumu: vykdys nusikaltimų ir teisės pažeidimų prevenciją.

Per specialiai surengtas pratybas Vilniuje ir Kaune apie 200 policininkų išbandė įvairias situacijas. Pratybose dalyvavo Vilniaus ir Kauno apskričių policijos komisariatų pareigūnai, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, kelių policininkai, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, Lietuvos policijos mokyklos kursantai.

Planuojama, kad per popiežiaus vizitą kasdien dirbs maždaug po tūkstantį policininkų.

Anot S. Kazlausko, mūsų komisariato pareigūnai, kurie buvo atrinkti, taip pat buvo apmokyti ir yra pasiruošę Šventojo Tėvo vizitui.

Pašnekovas gerai prisimena ir prieš 25 metus į Vilnių atvykusio popiežiaus Jono Pauliaus II vizitą. „Jam viešint irgi buvo labai daug policijos pareigūnų. Stovėjom visi kas 50 metrų“, – pasakojo jis.

Jonas Paulius II Lietuvoje lankėsi 1993 m. rugsėjo 4–8 d. Tai – pirmasis popiežius, aplankęs Lietuvą. Lėktuvui nusileidus Vilniaus oro uoste jis pabučiavo Lietuvos žemę ir prabilo: „Dėkojau Dievui už man duotą malonę atvykti pas jus. Trokšte troškau aplankyti ypač man brangią jūsų žemę.“

Dabartinis popiežius Chorchė Marijus Bergoljas gimė 1936 m. gruodžio 17 d. Argentinos sostinėje Buenos Airėse imigrantų iš Šiaurės Italijos šeimoje. Jis yra pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos, Jėzaus draugijos (jėzuitų) narys, pasirinkęs Pranciškaus vardą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų