Ragina atsakingai tvarkyti žaliąsias atliekas

Primenama, kad žaliąsias atliekas draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų, antrinių žaliavų ar kitus šioms atliekoms neskirtus konteinerius bei palikti konteinerių aikštelėse. Primenama, kad žaliąsias atliekas draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų, antrinių žaliavų ar kitus šioms atliekoms neskirtus konteinerius bei palikti konteinerių aikštelėse.

Rajono savivaldybė primena, kad nuo rugsėjo Ukmergės individualių namų gyventojams pradėta teikti labai reikalinga paslauga – surenkamos žaliosios atliekos, už tai nemokant papildomo mokesčio. Šitos paslaugos ypač pageidavo žmonės, neturintys galimybių minėtų atliekų patys nugabenti į joms skirtas vietas – Žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

„Atsižvelgiant į tai, kad per rugsėjo mėnesį iš miesto teritorijoje esančių individualių namų surinkta ir į Žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę Sargelių kaime išvežta daugiau kaip 40 tonų žaliųjų atliekų, šios paslaugos teikėja – Ukmergės miesto seniūnija – rimtai svarstė galimybę šias atliekas viename maršrute rinkti tik kartą per mėnesį.

Tai nulėmė kai kurių gyventojų akivaizdus piktnaudžiavimas šia paslauga – kai kurie išnešė didžiulius kiekius atliekų: iš vieno namo jų susidarydavo pilnutėlė sunkvežimio priekaba.

„Tačiau nusprendėme kol kas nieko nekeisti. Tikimės ir didesnio gyventojų sąmoningumo. Noriu paprašyti ukmergiškių tinkamai ir tvarkingai palikti žaliąsias atliekas. Dėkoju visiems, kurie tai jau daro ir taip labai palengvina bei pagreitina mūsų darbą“, – sakė žaliųjų atliekų surinkimo darbus organizuojantis Ukmergės miesto seniūnijos vyresnysis specialistas Ričardas Matukas.

Pasak jo, vežėjai atliekas surinks, jei lapai, žolės, smulkios šakelės, obuoliai bus be priemaišų, tvarkingai sukrauti į tvirtus ir neplyštančius maišus, kurie bus užrišti. O medžių ir krūmų šakos turėtų būti susmulkintos ne ilgesnėmis nei 1 metro dalimis ir surištos – taip jas patogiausia sukrauti ir išvežti į kompostavimo aikštelę.

Vežėjai atliekas paliks ir fiksuos pažeidimus, jei į didžiules krūvas bus sukrautos palaidos krūmų ir medžių šakos, bus paliktos nupjautų medžių šakos, kelmai, žaliosios atliekos bus sukrautos į dėžes ar kibirus.

Grafike (www.ukmerge.lt/Gyventojams/Atliekų tvarkymas) nurodytomis žaliųjų atliekų vežimo dienomis iki 9 val. gyventojai tvarkingai sukrautas žaliąsias atliekas turi palikti šalia gatvės taip, kad jos netrukdytų pėsčiųjų ir automobilių eismui.

Primenama, kad žaliąsias atliekas draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų, antrinių žaliavų ar kitus šioms atliekoms neskirtus konteinerius bei palikti konteinerių aikštelėse. Pažeidėjams gresia įspėjimas arba bauda iki 600 eurų.

Didesnį kiekį žaliųjų atliekų – lapus, žolę, šakas, krūmus ir obuolius – galima savo transportu pristatyti į kompostavimo aikštelę (Sargelių k., Pabaisko sen., tel. 8 686 90658). Atvežus ne darbo metu, jas galima palikti prie vartų nurodytoje vietoje.

Kita kompostavimo aikštelė yra Serbentų g. 2A, netoli UAB „Ukmergės vandenys“ nuotekų valyklos, tel. (8 340) 63112. Čia galima atvežti ir palikti lapus, žolę, šakas ir krūmus (obuoliai nepriimami). Atliekos priimamos tik darbo valandomis.

Savivaldybės administracija dėkoja ukmergiškiams, rūšiuojantiems žaliąsias atliekas. Atsakingai tvarkydami atliekas galime per pusę sumažinti į sąvartyną patenkančių žaliųjų atliekų kiekį. Taip yra užtikrinama švari aplinka ir mažinami atliekų surinkimo ir sutvarkymo kaštai.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų