Šefas Artūras Grabauskas. Elvino Dalalos nuotr. Šefas Artūras Grabauskas. Elvino Dalalos nuotr.

Kauno gatvėje, kareivinių miestelyje, duris atvėrė išskirtinė vieta prasmingu pavadinimu „Aš būsiu čia“. Joje įsikūrė pasaulyje populiarėjančios srovės „Gastro pab“ restoranas.

Šio sumanymo įgyvendintojai – broliai Kasparas ir Paulius Ramonai, Vaida Grustaitė ir Artūras Grabauskas. Sumanymą jie tikina realizavę per devynis mėnesius.

Broliai Ramonai paslaugų versle ne naujokai. Ukmergėje jie yra įkūrę „Rock Cafe“ bei kempingą „River Camp Lithuania“.

Jų verslo partneriai Vaida ir Artūras ilgą laiką gyveno emigracijoje, o prieš porą metų grįžo į gimtąjį miestą.

Artūras yra patyręs virtuvės šefas, sėmęsis žinių Olandijoje, Portugalijoje, Norvegijoje bei Londone, kur dirbo garsių virtuvės šefų komandose.

Naujojo restorano savininkai sako, kad pavadinimas „Aš būsiu čia“ turi keletą reikšmių: „Esame glaudžiai susiję su roko klubu „Rockmergė“, planuojame turėti gyvos muzikos koncertų, tad pavadinimą norėjome sieti ir su muzika. „Aš būsiu čia“ – grupės „Afiša“ dainos pavadinimas.“

Kita vertus, Kasparas, Paulius, Vaida ir Artūras yra kilę iš Ukmergės, tačiau nė vienas šiame mieste negyveno visą laiką: vieni – Vilniuje, kiti – emigracijoje. Dabar visi grįžę į savo gimtąjį miestą, kur planuoja kurti verslą.

Sako, kad tinkamas patalpas restoranui surasti nebuvo lengva – norėjosi nestandartinio sprendimo. Raudonų plytų senas apleistas namas pasirodė tinkama, neeilinė, istoriškai įdomi vieta.

Interjerą šeimininkai kūrė savo rankomis. Kol vyko remontas, čia nuolatos užeidavo statybomis besidomintys ir net padėti besisiūlantys žmonės. „Pavyzdžiui, žmonės paskambino ir pasiūlė Vilniaus senamiesčio senas duris, kurias nemokamai dar ir parvežė“, – kalba Vaida ir Artūras.

Pasakojo, kad „Gastro pub’ai“ Lietuvoje – naujas terminas ir kol kas neturi tikslaus lietuviško atitikmens. Pub’ui artimiausia būtų smuklė. Žodis „gastro“ reiškia išskirtinį dėmesį maistui ir jo kokybei. Galima sakyti, kad „Gastro pub“ yra vieta, kur maistas prilygsta restorano kokybei, tačiau aplinka yra neįpareigojanti – galima ateiti ir skaniai pavalgyti arba užbėgti tiesiog išgerti alaus ar kavos prie baro.

Valgiaraštyje didelį dėmesį žadama skirti maisto kokybei. Jis nebus platus, tačiau nuolat keisis.

„Aš būsiu čia“ ukmergiškius kvies apsilankyti jau greitai, todėl kviečia informaciją sekti restorano feisbuko paskyroje.


Restaurant in Alanya

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)

Komentarai  

-2 # kk 2018-11-04 14:11
o zacirkos bus ten?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # @ 2018-11-04 19:36
Linkiu sėkmės. Tik, įtariu kad neilgam. Geriau, jau kur pajūryje būtų investavę!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Amino 2018-11-05 23:48
12 mėn. Max. Reikia daryt ne kaip patiems patinka, o liaudziai. Pasmerktas reikalas, nors iniciatyva gera. Buvau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Auksinis 2019-02-19 15:54
O klaidų...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Antonioyjg 2019-12-20 09:00
удалите,пожалуйста! .: https://sfilm.by/


Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų