Bus dalijamos eglišakės

Gyventojai, planuojantys augalus nuo šalčių apsaugoti eglių šakomis, du lapkričio penktadienius jų galės atsivežti iš Valstybinių miškų urėdijos girininkijų. Miškininkai lauks lapkričio 23-ią ir 30-ą dienomis prie girininkijų pastatų. Eglišakės bus dalijamos nemokamai.

Informaciją, kur įsikūrusi artimiausia girininkija, gyventojai gali rasti Valstybinių miškų urėdijos interneto svetainėje www.vivmu.lt arba paskambinę į įmonės regioninius padalinius.

Ukmergiškiai gali skambinti telefonu 8 615 33255. Artimiausia nuo miesto yra Pašilės girininkija.

„Tokiu būdu norime visus paraginti elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Miškininkai taip pat primena gyventojams neiti šakų rinkti ten, kur vykdomi miško kirtimo darbai, nes tai nesaugu. Patys miškininkai pririnks šakų kirtavietėse, retindami mišką, arba nugenės nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.

Iš viso Lietuvoje yra 337 Valstybinių miškų urėdijos girininkijos. Pasiimti šakų augalams dengti gyventojai laukiami lapkričio 23-ią ir 30-ą dienomis nuo 8 iki 15 val.

Miškininkai primena, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisyklės ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama nemenka bauda. 

„Gali atrodyti, kad medžiui nieko blogo nenutiks nulaužus vieną kitą šaką. Taip nėra, spygliuočiai medžiai ypač nemėgsta genėjimo ar šakų laužymo, o dažniausiai nukenčia jauni medeliai, kurių šakas lengva pasiekti. Todėl kviečiu saugoti kiekvieną medį, leisti jam augti ir susiplanuoti laiką atvykti į girininkijas pasiimti paruoštų šakų“, – sako M. Pulkauninkas.

Valstybinės miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas sako, kad tokia akcija yra pirmoji, tad nė neįsivaizduoja, kokia bus eglių šakų, skirtų augalams apdengti, paklausa.

Jei pristigtų jų pirmąją akcijos dieną, jau šį penktadienį, žada daugiau atgabenti kitą savaitę, lapkričio 30-ąją.

Pasak padalinio vadovo, gruodžio mėnesį laukia dar viena panaši tik jau tradicinė akcija – eglių šakos tada nemokamai dalijamos belaukiant Kalėdų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų