Benamis prieglobstį susirado ligoninėje

Nuo ligoninės darbuotojų ir lankytojų benamis slapstosi. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuo ligoninės darbuotojų ir lankytojų benamis slapstosi. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės ligoninėje įsitaisė nelegalus „pacientas“ – nuolat girtaujantis agresyvus benamis. Jis slapstosi įstaigos patalpose, čia vaikštinėja, miega. Kokios barikados apsaugotų nuo nepageidaujamo asmens, ligoninės vadovybė neišmano.

Vyriausiasis VšĮ Ukmergės ligoninės gydytojas Rimvydas Civilka sako, kad benamis drumsčia ramybę jau koks mėnuo. „Tokios problemos anksčiau dar nesam turėję, – pasakojo jis. – Piktybiškai lenda į ligoninę, eina į įvairius skyrius, užsirakina tualete ir miega.“

Pastebėtas ir išvarytas laukan gudrauja: stengiasi niekieno nematomas prasmukti pro duris, įlenda ir kur nors pasislepia. „Slaugytojos dažnai randa gulintį, – sakė pašnekovas. – Jis – piktybinis ir agresyvus, darbuotojai jo bijo. Matosi, kad išgėręs, vaikšto apsišlapinęs. Kai pamatom, iškviečiam policiją: išveda į lauką, bet paskui jis vėl pareina.“

Neįprasto įstaigos lankytojo „išdaigas“ teko patirti ir ligoninės kapelionui kunigui Rimantui Laniauskui.

„Sakė, kad dabar jis įsikūrė prie buvusios reanimacijos durų, snaudžia ant suoliuko, atsineša „flečkutę“, – pasakojo jis. – Prie koplyčios buvo medinių kėdžių – mes jas išnešėm, tai jis vėl atsinešė... Ir nors šalia yra tualetas, sykį radau pridarytą „krūvą“ prie pat koplyčios durų.“

Kunigo teigimu, piktintis, kaltinti žmogų ir smerkti – lengviausia: „Tačiau iš tikrųjų gaila žmogaus. Turi jis kažkur pernakvoti, bet, deja, netinkamas jo elgesys: naktį girtuokliauja, rūko, gali gaisrą ligoninėje sukelti. Žmogus ir pats labai kenčia – nuo priklausomybės, tokio savo gyvenimo. Reikia rasti būdą, kaip jam padėti.“

R. Laniauskui teko girdėti, kad „svečias“ apsistojęs antrame ligoninės aukšte: „Už reanimacijos skyriaus, kur patalpos ruošiamos renovacijai. Ten dabar kabinetai tušti, nes medikai išsikėlė, tai jis susirado užuovėją – ilsisi...“

Kadangi asmuo vartoja alkoholį, netoliese, policijos komisariate, esantys Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro nakvynės namai jo nepriima – girtaujantiems asmenims durys čia užvertos.

„Kreipiausi į rajono savivaldybę. Reikia nuspręsti, ką daryti, nes ligoninėje tokiam asmeniui tikrai ne vieta“, – sako įstaigos vadovas R. Civilka.

Anot savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Astos Leonavičienės, sprendimą teks rasti. „Tas žmogus anksčiau buvo nakvynės namuose. Už tai, kad buvo agresyvus – puolė darbuotoją, viską išdaužė, paslaugų teikimas jam buvo nutrauktas“, – pasakojo ji.

Baiminamasi, kad rūpesčių nesumažės: „Nieko nebus – turėsim grąžinti jį į nakvynės namus. Tik nesaugu patiems socialiniams darbuotojams, nes papildomų pajėgų, kad juos saugotų ir apgintų, nėra.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

-3 # Jetau 2018-12-02 19:06
Ten vis problemos
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # naglas 2018-12-02 19:28
cia tikriausia tas kuris prie lidlo naglai centu praso
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Aha 2018-12-03 15:58
Kokie izulus ir agresyvus Ukmerges benamiai,autobusu stotyje,eifelyje ir prie lidlo kabinejasi prie zmoniu,centu kaulyja o gink dieve koks zmogus pasiulys eiti uzsidirbti,tai tokia keiksmazodziu tirada palydes,kad maza nepasirodys. Ir is kur ju Ukmergeje tiek priviso? Per siuos metus ju ordos pradejo bujoti,jau sitie bomzai tape Ukmerges vizitine kortele,visi atvyke i Ukmerge pirmiausiai pamato situos naglus slapiaklynius.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Ot nera 2018-12-11 16:38
Tvarkos neduok dieve :D :D :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Tai 2018-12-11 17:01
Kas ten per vadovas jei net su bomzu susitvarkyt negali
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Linda Mark 2020-05-25 14:37
KAIP SKOLIAU IŠ ŠIOS DIDELĖS BENDROVĖS

Sveiki, mano brangūs žmonės, aš esu Linda McDonald, šiuo metu gyvenanti Austine, Teksaso valstijoje, JAV. Šiuo metu esu našlė su trim vaikais ir 2018 m. Balandžio mėn. Aš buvau finansinėje padėtyje ir man reikėjo refinansuoti ir sumokėti sąskaitas. Bandžiau ieškoti paskolų iš įvairių privačių ir verslo paskolų firmų, bet niekada nepavyko. Daugelis bankų atmetė mano kreditą ir nesiskundė toms paskolų bendrovėms, kurios vadina juos savo pinigų skolintojais, nes jie visi yra sukčiai, jie visi nori pinigų, o jūs dar negirdite iš jų. Jie du kartus tai darė prieš susitikdami su p. Davidas Wilsonas. Įdomiausia tai, kad mano paskola man buvo perduota per 74 valandas, todėl patarčiau susisiekti su ponu Deividu, jei jus domina paskolos gavimas ir esate tikri, kad galite ją grąžinti laiku, galite su juo susisiekti elektroniniu paštu. paštu ……… („davidwilsonloancompany4 @ gmail.com“)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų