,,Neregėta Lietuva“ eksponuojama mokykloje

Rimantas JANKŪNAS  Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas JANKŪNAS Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui

Gruodžio 13 d. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse į gražų susitikimą rinkosi mokiniai, mokytojai, miesto gimnazijų gimnazistai ir mokytojai, kiti svečiai.

Fotografas, leidėjas, verslininkas, aistringas keliautojas, keturių vaikų tėtis – tai tik dalis Mariaus Jovaišos apibūdinimų. Geriausiai lietuviams jis žinomas kaip pasaulinės sėkmės sulaukusios knygos „Neregėta Lietuva“ autorius.

Naujoji ,,Neregėta Lietuva“ pristato nuostabų mūsų kraštovaizdį, unikalų paveldą ir įkvepiančius XXI a. išmaniosios Lietuvos pasiekimus. Tarp unikalių gamtos vaizdų ir išmaniosios Lietuvos darbų įpinta ir 20 paveldo temų. Pasak Mariaus, jos išbarstytos po visą knygą tarsi vizualinis pagardas. Įamžintos Kūčios, kryždirbystė, varpai, Užgavėnės, šakočiai...

Albume trys skyriai: kraštovaizdžio dalyje įspūdingais oro fotografijos kadrais pristatomi gražiausi miestų ir miestelių, ežerų ir upių vingių, jūros ir kopų vaizdai. „Išmanioji“ dalis skirta mokslinių tyrimų, modernaus dizaino, inovacijų, informacinių technologijų, robotikos, lazerių, optikos ir biotechnologijų veiklai. Į visa tai įterpti meniniai margučių, Užgavėnių kaukių, archeologinių radinių ir kitokie nuostabaus Lietuvos paveldo kadrai.

Visi pajutome didelę Mariaus meilę Lietuvai, tradicijoms, inovacijoms, žmonėms. Daugelis nustebo, kokia yra įvairi Lietuva ir jos žmonių pasiekimai.

Po renginio M. Jovaiša susipažino su mūsų mokykla. Tikimės, kad šiek tiek nustebinome su jos galimybėmis ir pasiekimais.

Knygos autorius savo fotografijų parodą ,,Neregėta Lietuva“ padovanojo, tad nuotraukos puoš mūsų mokyklos erdves.

Dėkojame Mariui už prasmingą ir įkvepiantį apsilankymą ir linkime asmeninės ir kūrybinės sėkmės.

Rimantas JANKŪNAS

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų