Ukmergės policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas kartais dirba iki išnaktų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas kartais dirba iki išnaktų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės policijos komisariato viršininkui viešai mesti kaltinimai darbe įsirengus butą. Apie tai praėjusią savaitę skelbta viename interneto portale, tokį skundą gavo ir įstaigos vadovybė. Viršininkas įtaria, kad skundus rašo dėl rimtų pažeidimų tarnyboje baustas kolega.

Interneto portale prie straipsnio apie Ukmergės policijos komisariate neva įrengtas gyvenamas patalpas paviešinta ir nuotraukų, kuriose – lova, dušo patalpa. Jas pateikusio asmens teigimu, viršininkas Mindaugas Petrauskas komisariate įsirengė gyvenamąsias patalpas ir jose gyvena jau ne vienus metus.

Kukli nakvynė

M. Petrauskas veda mus parodyti „buto“, dėl kurio dabar tenka aiškintis vadovybei.

Kieme, šalia garažų vartų, vairuotojams ir darbininkui yra įrengta nedidelė patalpa. Čia pat ir bendras tualetas, dušas. „Čia taip viską radau, kai atvažiavau dirbti į Ukmergę“, – sako vadovas. Atidaro trečios patalpėlės duris. Net nerakinamas. Čia stovi nedidelė spinta, lova ir žurnalinis staliukas. Kad mažiau matytųsi šilumos vamzdžiai, palubė papuošta paties iš namų atsivežta vėduokle, ant grindų – nedidelis kilimas. Akivaizdu – joks remontas čia net nemėgintas daryti...

Vadovas pasakojo, kad šiame kambariuke anksčiau buvo laikomi įvairūs tepalai, kiti daiktai. „Kai pradėjau dirbti Ukmergėje, supratau, kad ne kasdien galėsiu grįžti namo. Atlaisvinom šią patalpą, pastačiau lovą“, – pasakojo jis.

Sakė esant reikalui čia nakvojantis vieną ar kelis kartus per savaitę. Taip darys ir ateityje, nes jokiame teisės akte neparašyta, jog tai būtų draudžiama.

„Vakar grįžau po atostogų, dirbau iki 22 valandos ir likau pernakvoti“, – pasakojo M. Petrauskas. Prisipažįsta esantis iš tos kartos, kurie dirba tiek, kiek reikia, o už viršvalandžius sau pinigų neskiria...

Sako, kad likti po darbo tenka dėl įvairių priežasčių. Jas puikiai suprastų kiekvienas pareigūnas: tai ir sunkūs nusikaltimai, ir darbas drauge su patruliais.

„Juk negalėčiau vadovauti chirurgų komandai, pats nemokėdamas operuoti“, – sako vadovas.

Šmeižiką žino

Viršininkas mano žinantis kolegą, kuris žurnalistams ir komisariato vadovybei pateikė melagingą skundą „apie valstybės lėšomis įrengtą butą“.

Tai – šiuo metu dirbantis, tiesa, perkeltas į žemesnes pareigas pareigūnas. Pareigų pažeminimas – viena iš griežčiausių nuobaudų.

M. Petrauskas neneigė, kad kolegai nuobaudas teko skirti jau tris kartus už pažeidimus tarnyboje. Vienas jų – pažeisti viešieji ir privatūs interesai, kitas – neteisėtas duomenų žiūrėjimas asmeniniais tikslais. Iš viso pradėti trys tarnybiniai patikrinimai. Itin grubus buvo paskutinis, kurio aplinkybių vadovas kol kas prašo neviešinti.

„Čia nėra „uabas“, ne man spręsti, kas tinka tarnybai, o kas ne. Tai spręs vadovybė“, – sako į nemalonią istoriją papuolęs, o dabar pats teisintis turintis M. Petrauskas.

Skundą dėl minėtų patalpų tiria Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų skyrius.

***

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininku Mindaugas Petrauskas tapo 2014 metų liepą, laimėjęs Policijos departamente vykusią atranką.

***

Iki tol ėjo Lietuvos kriminalinės policijos biuro Veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos Strateginės analizės skyriaus viršininko pareigas.

43 metų M. Petrauskas yra baigęs Lietuvos teisės akademiją, įgijo teisės magistro laipsnį.

***

Vidaus reikalų sistemoje dirba daugiau nei 25 metus, daug kartų skatintas už gerus darbo rezultatus, ne kartą kėlęs kvalifikaciją tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

***

Pareigūno biografijoje yra išties įspūdingų faktų – jis yra dalyvavęs Jungtinių Tautų Organizacijos misijose, dirbęs Lietuvos policijos atašė Europole ir Nyderlandų Karalystėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # Valdemaras 2017-01-22 21:04
Įdomu kuris cia su duomenimis taip dirba "neteisėtas duomenų žiūrėjimas asmeniniais tikslais"
Žodžiu pasitikėjimas policija negalimas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # oo 2017-01-24 12:52
mokesciu moketojai islaiko policija,faktas,bet nereiskia,kad galima naudotis mokesciu moketoju pinigais asmeniniams tikslams! yra viesbutis,gali issinuomoti buta ir t.t. tai akivaizdus nusizengimas,butina bausti.kas cia bus,jei kas tik panorejasmiegos,ar ims valstybini auto saviems tikslams! koks pavizdys kolegoms??? keista,kad sita fakta zino visa policija,bei daugelis ukmerges pilieciu.galejo juk sudraus,minti,paprotinti vada .
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Mantas 2017-01-24 20:33
Ponas komentatoriau gal paskaiciuok kas iseina pigiau ar kuras ir automobilio amortizacija pirmyn atgal i vilniu uz valdiskus pinigus ar nakties pernakvojimas komisariate neeikvojant lesu?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Mantas 2017-01-24 20:35
Kuras + auto amortizacija pirmyn atgal i vilniu minimaliai 20-30 euru o nakvodamas isleisi vandens uz 1 eura elektros uz 10 cnt isdeginsi kambariuke?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų