Mediko kabinete tapo nepageidaujamos

Ukmergiškė Daiva išsakė skaudžius priekaištus apie Ukmergės PSPC darbuotojus.

Pasakojo, kad rengiantis vaiko operacijai sostinės gydymo įstaigoje teko apsilankyti pas Ukmergės medikus – turėjo atlikti privalomus kraujo tyrimus.

Kadangi gydytoja, pas kurią yra prisirašę, atostogauja, teirautis dėl to nuėjo pas vienintelį tuo metu dirbusį pediatrą.

Sakė, anksčiau buvo prisirašę prie šio gydytojo, bet vėliau pasirinko kitą. Užėjus į kabinetą iš pradžių su dukra buvo sutiktos normaliai – paaiškinta, kokių tyrimų reiks. Tačiau išeinant išgirdo, kaip slaugytoja pranešė gydytojui, kad esą šie pacientai buvę jo, tačiau išėjo.

Nurodytą dieną mama su dukra laboratorinius tyrimus atliko, tačiau registratūroje sužinojo, kad pas tą vienintelį gydytoją numerėlių nėra. Patarė eiti prie kabineto ir laukti.

Taip ir padarė, bet kai buvo pakviestos, slaugytoja liepė eiti į registratūrą ir prašyti, kad „iškeltų kortelę“.

Daiva sako: „Nuėjau į registratūrą ir pasakiau, kad liepta „iškelti kortelę“. Registratūroje iš jos pradėjo šaipytis, sako – „kas per nesąmonė – iškelti kortelę“. Paskui vis dėlto nuėjo ieškoti kortelės, demonstratyviai padėjo ant stalo ir sako: „Štai, prašom – „iškėliau“.

Daiva tikino toliau su vaiku vėl keliavusi atsiimti tyrimų, paskui vėl – į gydytojo kabinetą. Ten esą gavusi prašytus operacijai reikalingus išrašus. Tačiau daktaras nė nepaaiškino, ar jie geri, ar galima vykti į Vilnių operacijai. Iš patirties žino, kad galėjo būti ir blogi – tokie, kai nuvykus operacijos chirurgai tikrai nedarytų.

Negana to, Daiva sako išgirdusi ir gydytojo repliką – kadangi dukra buvo prirašyta, bet iš jo išėjo, dabar pas jį nepageidaujama.

„Kas yra – nepageidaujama, mums juk po operacijos reikės čia lankytis, reikės, kad gydytojas apžiūrėtų, o mūsų daktarė atostogauja“, – kalbėjo ukmergiškė, kuri jau pradėjo ieškoti kitos gydymo įstaigos, į kurią ketina persiregistruoti.

Paprašėme, kad šią situaciją pakomentuotų l. e. p. Ukmergės PSPC vyr. gydytojas Justas Šakalys.

Laikinasis įstaigos vadovas apgailestavo, kad poniai Daivai teko patirti nesklandumų lankantis Ukmergės poliklinikoje. Pasak jo, gavus skundą buvo nedelsiant pasikalbėta su gydytoju – tyrimų atsakymai poniai Daivai buvo pakomentuoti, vykti į ligoninę jos dukra galėjo.

„Pagal Ukmergės poliklinikoje galiojančią tvarką, jei nėra numeriukų, pacientas registruojamas pas šeimos gydytoją planiniam vizitui. Šiuo metu aktyviai ieškome budinčio gydytojo, kuris galėtų priimti žmones jų šeimos gydytojo atostogų metu ar atsitikus nenumatytiems atvejams.

Norime priminti, kad kilus bet kokioms konfliktinėms situacijoms ar nesusipratimams siūlome kreiptis tiesiai į poliklinikos administraciją – visuomet mielai pagelbėsime ir padėsime išspręsti kilusius nesklandumus.

Po dukros operacijos ponią Daivą kviečiame atvykti arba pas mus, arba pas gydytoją, pas kurį ji yra prisirašiusi. Gydymo įstaigą ar šeimos gydytoją kiekvienas pacientas turi rinktis pats, tačiau Ukmergės poliklinikoje tokie atvejai itin reti“, – sakė J. Šakalys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Komentarai  

+9 # jonas 2018-07-15 23:55
ukmergej jau senei vyksta bausus dalykai,tai uzmirsta biuletenius atidaryti,ateini po savaites,sako o as nedaviau tau biuletenio,elgiasi g4ubiai su pacientais,dar nori,kad jiems atlyginimus keltu,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Praeive jonui 2018-07-19 08:40
Nu nesamone kad pamirsta biuletenius atidaryt o apie pediatrus juk yra seimos gydytojai kam tie pediatrai isvis o kad ten niekad nebuvo ir nera tvarkos tai faktas koks vadovas tokia ir tvarka
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Alina 2018-07-16 09:34
Baisu čia Ukmergėj. Mūsų su sergančiu trimečiu vaiku Jasaitis nepriemė. Sakė jeigu nepatinka skambinkit Verygai. Registratūroj elgiasi kaip nori. Jasaičio seselė išvis akis drasko. Kažkokia nesamonė!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Nieko gero 2018-07-16 10:05
Toje Ukmerges ligonineje,praradau ir mama ir teti per sita istaiga,nes nustate klaidinga diagnoze ir gyde pagal ja,o Gydytojui Sakaliui palinketi noriu tik sekmes ir stiprybes,ir likti tokiu pat geru zmogumi kaip ir yra,nes tik tokie atsidave gydytojai gali kazka pakeisti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Pacientas 2018-07-16 22:33
Tokie atvejai reti???? Na, na.....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Agnė 2018-07-17 13:23
Kiekvienam savaip situaciją. Mus Jasaitis priima be priekaištų, visuomet maloniai. Nors esam ir ne jų pacientai, bet tenka naudotis jo kaip pavaduojančio gydytojo paslaugomis. Ko nepasakyčiau apie kitą pediatrę. Visuomet arogantiška, nepatenkinta. Labiau tikėčiau kad tai tiesiog nesusipratimas ar nesusikalbėjimas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų