Netilpo į konteinerį – pastatė šalia jo...

Kai kurie gyventojai mano, kad tokias „puošmenas“ galima palikti bet kur. Kai kurie gyventojai mano, kad tokias „puošmenas“ galima palikti bet kur.

Skaitytojas pasidalijo nuotraukomis, kuriose savo išmonę, kaip „reikia“ tvarkytis, demonstruoja gyventojai. Deja, nuolat primenamus pamokymus apie tinkamą atliekų atsikratymą įsimename sunkiai.

Nuotraukas, kuriose – ir išmestos padangos, nusiuntėme rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui. Vedėjas Aidas Dutkus priminė, kur dėti tokias atliekas.

„Visas atliekas, išskyrus sunkvežimio padangas, priima didelių gabaritų surinkimo aikštelė, esanti Gerseniškių g. 5, Ukmergėje, – sakė jis. – Čia gyventojai gali priduoti ir statybines (griovimo) atliekas.“

Pastarųjų nemokamai priimama iki 250 kg, viršijus šį kiekį atliekas galima priduoti už mokestį – 0,15 Eur (su PVM) už 1 kg.

Didžiausias nemokamai iš gyventojo per kalendorinius metus priimamas naudotų padangų kiekis – 4 vienetai.

Dėl informacijos gyventojai gali skambinti aikštelės operatoriui tel. 8 616 57265. Papildoma informacija tel. 8 662 12922.

2017 m. sausio 1 d. įsigaliojo aplinkos ministro įsakymas, pagal kurį, vykdant atliekų tvarkymo apskaitą, turi būti nurodoma atliekas perduodančio gyventojo gyvenamoji vieta bei pateiktas asmens dokumentas. Nepateikus duomenų, atliekos į aikštelę nepriimamos.

Neribotais kiekiais statybines (griovimo) atliekas su metalu bei didesnio gabarito (daugiau nei 1 m) statybines atliekas iš gyventojų ir įmonių už mokestį (nuo 3,63 iki 6,05 Eur už toną, priklausomai nuo atliekų sudėties ir dydžio) priima: UAB „Vitnata“, Deltuvos g. 37, Ukmergė, tel. 8 627 21616; UAB „Alnitransa“, Zibalų g. 43C, Širvintos, tel. 8 698 20575.

Asmuo, įsigydamas padangas žemės ūkio technikai, turi teisę pardavėjui nemokamai palikti naudotas padangas, skirtas tam pačiam transporto priemonės tipui. Pardavėjas privalo priimti tiek senų padangų, kiek klientas nuperka naujų.

„Padangų pardavėjas pirkėją privalo informuoti apie importuotoją, pateikusį į rinką pirkėjo įsigyjamas padangas, importuotojo finansuojamus padangų atliekų surinkimo servisus, atliekų surinkimo aikšteles“, – teigė A. Dutkus.

Prie kiekvienos parduodamos padangos platintojas privalo pateikti raštišką informaciją: kuris padangų atliekų surinkėjas, kokiomis sąlygomis ir kur priims nebenaudojamas padangas; kas skiria finansavimą tvarkyti jų atliekas; padangų atliekų surinkėjo kontaktus (telefonas, el. paštas), kad, pasikeitus padangas pardavėjo nenurodytuose servisuose, turėtų galimybę pasinaudoti importuotojo finansuojama sistema ir papildomai neįskaičiuotų padangų atliekų sutvarkymo kaštų į teikiamų paslaugų kainą.

„Asmuo, nusipirkęs padangas be šios raštiškos informacijos iš pardavėjo, prisiima prievolę būti apmokestintas už padangų atliekų tvarkymą“, – sako Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Zzz 2018-11-03 19:20
Nieko jie ten nepriima. Nemeluokit. Isardyk. Isrusiuok. Tai gal kazka ka priduot ir taip galima ir paims.
Darbuotojas sako kad savivaldybe neteisingai informuoja gyventojus. Tai kaip is tikro yra? Gal paskelbkit smulkiai ka ten galima vezt ir kur vezt visa kita ko jie nepriima.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų