Ukmergiškis Arūnas papasakojo apie Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės padalinio darbuotojų savivalę. Pasakojo, kad Pašilės girininkas jo sodyboje leido krauti rąstus. Pabaisko seniūnijoje Jurdonių kaime esanti sodyba negyvenama. Pats Arūnas dirba užsienyje, tad tik iš kaimyno sužinojo, kad į ją iš miško tempiami rąstai.

Kaip tik tuo metu trumpam buvo grįžę į Lietuvą, tad nuvyko savo akim įsitikinti, kas gi vyksta. Ir tikrai pamatė sukrautus rąstus, ištryptą žemę, nulaužtus vaismedžius.

Apie įvykį pranešė policijai. Atvykę pareigūnai faktą konstatavo.

Pradėjus aiškintis sužinojo, kad tempti medieną iš netolimo miško darbininkams leido girininkas. 

Arūnas sako, kad girininkas pažadėjo, jog padarytus nuostolius kompensuos – skirs nemokamai malkų.

Po šio pokalbio vyras jokio rašto į policiją neberašė, tyrimo pradėti nebeprašė, o pats iš Lietuvos išvyko į darbą, nes laisvadieniai buvo pasibaigę.

Tačiau po dienos sužinojo, kad žadėtų malkų girininkija jam atvežti nebežada. Siūlo važiuoti į mišką pasirinkti sausuolių. Tačiau vyras mano, kad čia tikrai jokia ne kompensacija, nes tektų pačiam samdyti techniką, žmogų, ir išeitų tas pats, kas medienos kurui nusipirkti.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos direktoriaus pavaduotojas medienos ruošai ir prekybai Valdas Kaubrė informavo, kad ištraukus paruoštą medieną iš miško, ji kraunama prie kelio, kad būtų patogu privažiuoti. Tais atvejais, kai prie keliuko esantis miškas arba žemė nuosavybės teise priklauso privatiems savininkams, iš anksto prašoma leidimo pasinaudoti teritorija prie kelio laikinam medienos sandėliavimui.

Tačiau šiuo atveju Urėdijos darbuotojai paskubėjo – nesuradę sodybos šeimininko pradėjo krauti medieną šalia keliuko netoli sodybos. „Taip neturėjo nutikti. Dėl to nuoširdžiai atsiprašome sodybos šeimininko, susisieksime su juo tiesiogiai, kad išspręstume šią situaciją“, – pateiktame atsakyme nurodo Valstybinių miškų urėdijos direktoriaus pavaduotojas medienos ruošai ir prekybai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų