Visas dėmesys – dviračiams

Išlydėję regatos dalyvius, „Skautų slėnio“ entuziastai sulaukė ir dviratininkų. „Pabaisko regatos“ feisbuko nuotr. Išlydėję regatos dalyvius, „Skautų slėnio“ entuziastai sulaukė ir dviratininkų. „Pabaisko regatos“ feisbuko nuotr.

Vos pasibaigus jau tradicine tapusiai Pabaisko regatai, vykusiai šeštadienį ant Žirnajų, jos organizatoriai „Skautų slėnis“ kimba į kitus projektus. Sekmadienį prasidėjo tarptautiniai jaunimo mainai „VeloCity“, finansuojami Erasmus+ programos.

Juose dalyvaujantys dviračių mėgėjai iš Ukrainos, Ispanijos ir Rumunijos mūsų krašte praleis 6 dienas, susitiks su vietos bendruomenėmis Vepriuose, Siesikuose ir Ukmergėje. Visi norintieji kviečiami dalyvauti organizuojamuose viešuose renginiuose.

„Skautų slėnio“ projektų vadovė Živilė Dragūnė pasakojo, jog pagrindinės šių jaunimo mainų temos – kaip populiarinti dviračius, paversti juos pagrindine transporto priemone. Mainų dalyviai diskutuos, kodėl vienose šalyse dviračiai yra populiaresni nei kitose, aptars dviračių naudą sveikatai, socialumui, gamtai.

„Ir bendruomenes kviesime kalbėtis šiomis temomis, praktiškai išbandyti dviračių smagumą. Rugpjūčio 23 dieną 14 valandą rengiamas susitikimas Vepriuose, 19 valandą – Siesikuose“, – sakė Ž. Dragūnė.

„Trečiadienį, rugpjūčio 24 dieną, 14 valandą, kviečiame į „Scavengers Hunt“ žaidimą – panašiai kaip lobių medžioklė – nuo Taujėnų dvaro iki Ukmergės. Reikia komandos iš 8 žmonių. Registruotis Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.“, – pasakojo ji.

Penktadienį, rugpjūčio 26 dieną, 11.30 val. Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre rengiama konferencija „Ukmergė – dviračių miestas?“ Jos metu bus pristatytas projektas. Dalyviai iš užsienio dalinsis gerąja patirtimi. Bus kalbama apie dviratininkų galimybes Ukmergėje, laukiama ir ukmergiškių pasiūlymų.

„Po konferencijos – manau, kad pirmą kartą Ukmergėje – kritinė masė (angl. Critical Mass). Tai visame pasaulyje paskutinį mėnesio penktadienį vykstanti akcija, kurioje žmonės su dviračiais ir savaeigiu transportu važinėjasi miestų gatvėmis. KM neturi vadovų ir tikslų, tik susitikti kartą per mėnesį ir džiaugtis važiavimo saugumu.

Kritikai (daugiausia automobilininkai) sako, jog tai yra eismo trikdymas, neleidžiantis eismui normaliai funkcionuoti, – šypsosi Živilė. – O mes labai kviečiame ukmergiškius prisijungti ir kartu saugiai pasivažinėti miesto gatvėmis! Renkamės paskutinį mėnesio penktadienį 14 valandą prie Ukmergės kultūros centro.“

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų