Mokami skiepai jau baigėsi

Šalyje pasirodžius pranešimams apie pirmuosius gripo atvejus, verta suskubti nuo šios ligos pasiskiepyti. Deja, šiuo metu tai jau gali padaryti tik tie, kam priklauso nemokama vakcina, mat mokamos nebeliko.

Medikai pastebi, kad šiemet mokama vakcina skiepijosi kiek daugiau nei įprastai žmonių.

Ukmergės PSPC bendrosios praktikos slaugytoja Jūratė Mimienė sakė, kad paprastai gydymo įstaiga jos užsako apie 100 dozių, o šiemet – 150.

Ir visa ši vakcina buvo sunaudota iki lapkričio pradžios. Daugiau užsisakyti jos nebebuvo galima, nors norinčiųjų būtų atsiradę.

Spėjama, kad pagrindinė tokio suaktyvėjimo priežastis – viešoje erdvėje skelbta informacija, kad gydymo įstaigose gauta nemokama vakcina yra mažiau efektinga – trivalentė. Mokama buvo stipresnė – keturvalentė.

Net ir iš tų pacientų, kuriems priklauso nemokamas skiepas,  atsirado tokių, kurie nutarė geriau jau sumokėti, bet pasiskiepyti stipresne. Mokama kainavo 12,80 Eur.

Kompensuojamos vakcinos Ukmergės PSPC šiemet buvo užsakę 1300 dozių. Šiuo metu dar liko apie 300, tad bendrosios praktikos slaugytoja J. Mimienė ragino ukmergiškius nebeatidėlioti ir pasiskiepyti.

Nemokamai tai gali padaryti 65 metų ir vyresni asmenys, nėščiosios, asmenys, gyvenantys socialinės globos įstaigose, sergantieji lėtinėmis ligomis, piktybiniais navikais bei sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Teirautis galima telefonu 65308 arba užsukti į Ukmergės PSPC 312 kabinetą.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė Vitalija Motiejūnienė pasakojo, kad rugsėjo mėnesį nemokama gripo vakcina Ukmergės gydymo įstaigose pasiskiepijo 213 asmenų. Iš jų daugiausia – senjorų. Spalio mėnesį pasiskiepijo 831 ukmergiškis. Tarp jų taip pat daugiausia – vyresnių kaip 65 metai. Šio mėnesio duomenys dar iki galo nesuvesti.

Ukmergės gydymo įstaigos, atsižvelgdamos į tai, kiek pas jas prisirašiusių rizikos grupių asmenų, šiemet užsakė 1870 nemokamų vakcinos nuo gripo dozių.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai informuoja, kad šiuo metu sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis šalyje didėja. Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti du asmenys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų