Prie Ukmergės vėliavos – Garbės pilietis R. Zinkevičius ir rajono meras R. Janickas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie Ukmergės vėliavos – Garbės pilietis R. Zinkevičius ir rajono meras R. Janickas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šeštadienį vyko iškilmingas rajono tarybos posėdis, kuriame Ukmergės rajono Garbės piliečio vardas suteiktas meno kūrėjui, tautodailininkui, kryždirbystės puoselėtojui Rimantui Zinkevičiui.

Posėdis vyko Ukmergės kraštotyros muziejuje. Jį iškilmingai pradėjo rajono meras Rolandas Janickas.

Posėdyje be rajono vadovų, tarybos narių, savivaldybės skyrių vedėjų dalyvavo į Miesto šventę atvykę Seimo nariai, užsienio delegacijų atstovai,  R. Zinkevičiaus šeimos nariai, artimieji, kolegos. 

Apie jo veiklą, pelnytus apdovanojimus papasakojo šią kandidatūrą apdovanojimui pristačiusio Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyriaus pirmininkė Agnė Balčiūnienė. „Jo gyvenimas, kūryba ir darbas – pavyzdys mums visiems“, – sakė ji.

R. Zinkevičius – tautodailininkas, kryždirbystės amato puoselėtojas, liaudies skulptorius. Jo darbai yra pelnę daug apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje.

Daug kartų tapo Lietuvos liaudies kultūros centro nominacijos „Aukso vainikas“ nugalėtoju ir prizininku, parodų, plenerų dalyvis ir laureatas. Dalyvauja ir visuomeniniame gyvenime: yra Juodausių kaimo seniūnaitis, Kultūros tarybos narys, rajono tautodailininkų draugijos pirmininkas, Tautodailininkų sąjungos, Kūrėjų asociacijos narys.

Apie šio vardo suteikimo faktą iškilmingo posėdžio metu įrašyta rajono garbės piliečių knygoje, kurioje ir naujasis Garbės pilietis padėjo savo parašą.

R. Zinkevičius pats pasakė gražią prisistatymo kalbą, pasakojo apie savo aktyvią veiklą, prasidėjusią 1979 metais, kai įstojo į tautodailininkus vienijančią organizaciją, po kiek laiko buvo išrinktas jos vadovu. Papūtus nepriklausomybės vėjams aktyviai dalyvavo sąjūdžio veikloje.

Kūrybinė veikla ir aktyvumas ukmergiškį nuvedė iki Vengrijos, kur už skulptūras pelnė Kiskunmajsa miesto garbės piliečio vardą.

R. Zinkevičiaus dėka su šiuo miestu vėliau Ukmergė užmezgė draugiškus ryšius ir miestai tapo partneriais.

 Dėkodamas už apdovanojimą, menininkas išsakė ir padėką savo šeimai, artimiesiems, ir ypač mamai, kuri dalyvavo iškilmėse ir šiltai pasveikino sūnų.

Naujasis garbės pilietis iškilmių metu sulaukė daug gražių sveikinimų.

Ukmergė garbės piliečius renka nuo 2011 metų.

Šis vardas suteiktas Pagyvenusių žmonių organizacijos vadovui a. a. Alfonsui Bernotui, politikui Vygaudui Ušackui.

Šis vardas taip pat suteiktas kalbininkui Zigmui Zinkevičiui (R. Zinkevičiaus dėdei),  folkloro kolektyvų vadovei Jūratei Martinkutei, muziejininkui a. a. Jonui Ženteliui, pernai – buvusiam Seimo nariui a. a. Juliui Veselkai.

Šių kraštiečių nuotraukos iškabintos savivaldybės tarybos posėdžių salėje. Greitai šalia jų bus pakabinta ir dar viena – septintojo Ukmergės garbės piliečio – R. Zinkevičiaus fotografija.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų