Gėlė „milžinė“ netikėtai praaugo ir savo šeimininkę

Neįprasta juka auga šeimininkės kieme. Asmeninio archyvo nuotr. Neįprasta juka auga šeimininkės kieme. Asmeninio archyvo nuotr.

Ukmergiškę Ritą Kučinskienę neįprastai pradžiugino jos auginamos gėlės. V. Kudirkos gatvėje gyvenančios moters namo kiemą papuošė išskirtinio dydžio juka.

Jukas ir kitas gėles auginanti moteris tokio dydžio šio augalo tikina dar neregėjusi ir niekada neturėjusi. „Paprastai stiebai būna metro aukščio, o dabar didesnė ir už mane – kokių 2 metrų“, – šypsosi ji.

Teigia tokios gražuolės nei tikėjusis, nei kur nors ypatingai ieškojusi: „Tiesiog eidama kažkada pamačiau ir iš augalus pardavinėjusios moters nusipirkau porą kelmiukų. O jų labai prisidaugino.“

Ukmergiškės augalai, ypač neįprastoji juka, sulaukia ir praeivių dėmesio. „Gyvenu prie pat gatvės, ir vis keista būdavo: ko čia visi praeidami žiūri po mano langu? – sako ji. – Ir klausinėja, teiraujasi patarimų, tad pasidaliju auginimo ir priežiūros patirtim. Tačiau tikrai nieko ypatingo nedarau. Jukas laistau grynu vandeniu, ir žemė visai paprasta – gal tiesiog joms vieta patiko. Jei užpuola ligos, nupurškiu. Kiti žiemą jukas uždengia, o maniškės buvo sušutusios, todėl dabar palieku – lietuviškos žiemos jos nebijo.“

Ponios Ritos darželyje rastume visokių gėlių. Moteris pasakojo jau nebedirbanti, tad pagaliau galinti visa širdimi atsidėti savo augalams ir darbams darže. Dėkinga ir savo bičiulei Alvyrai, kuri, sakė mūsų pašnekovė, itin domisi su gėlėmis susijusiomis naujovėmis bei įsigytų naujų rūšių visada pasiūlo ir jai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Linda Mark 2020-05-25 14:38
KAIP SKOLIAU IŠ ŠIOS DIDELĖS BENDROVĖS

Sveiki, mano brangūs žmonės, aš esu Linda McDonald, šiuo metu gyvenanti Austine, Teksaso valstijoje, JAV. Šiuo metu esu našlė su trim vaikais ir 2018 m. Balandžio mėn. Aš buvau finansinėje padėtyje ir man reikėjo refinansuoti ir sumokėti sąskaitas. Bandžiau ieškoti paskolų iš įvairių privačių ir verslo paskolų firmų, bet niekada nepavyko. Daugelis bankų atmetė mano kreditą ir nesiskundė toms paskolų bendrovėms, kurios vadina juos savo pinigų skolintojais, nes jie visi yra sukčiai, jie visi nori pinigų, o jūs dar negirdite iš jų. Jie du kartus tai darė prieš susitikdami su p. Davidas Wilsonas. Įdomiausia tai, kad mano paskola man buvo perduota per 74 valandas, todėl patarčiau susisiekti su ponu Deividu, jei jus domina paskolos gavimas ir esate tikri, kad galite ją grąžinti laiku, galite su juo susisiekti elektroniniu paštu. paštu ……… („davidwilsonloancompany4 @ gmail.com“)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų