Visi savivaldybės administracijos ir biudžetinių įstaigų darbuotojai šiemet pirmą kartą buvo vertinami. Juos vertino biudžetinių įstaigų direktoriai, savivaldybės skyrių vedėjai.

Nevertinamas buvo tik valytojų, kūrikų ir kai kurias kitas pareigas biudžetinėse įstaigose atliekančių žmonių darbas. Vertinimai kol kas nelietė švietimo įstaigų darbuotojų.

Tokia nauja tvarka atsirado pernai, pasikeitus Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymui. Anksčiau buvo vertinami tik valstybės tarnautojai.

Rajono savivaldybės administracijoje vertinta apie 160 darbuotojų.

Savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė sakė, kad vertinimus atliko skyrių vedėjai. Pačius skyrių vedėjus ar seniūnus vertino savivaldybės administracijos direktorius. Biudžetinių įstaigų vadovus vertino rajono meras.

Pagal dokumentus matyti, kad nepatenkinamai nebuvo įvertintas nė vienas, visi tik gerai arba labai gerai.

Ką tai reiškia? Įstatymas numato, kad tie, kurie įvertinti labai gerai,  galės tikėtis geresnio atlygio. Komisija  spręs priedų dydžius pagal skyrių vedėjų ar biudžetinių įstaigų  vadovų siūlymus.

Komisijos sprendimu labai gerai dirbantiesiems bus suteikta aukštesnė pareigybės kategorija. Taip pat gali būti skirta padėka ar vardinė dovana. Tačiau, žinoma, kiekvienam geriausia paskata – įstatyme numatytas kintamosios tarnybinės atlyginimo dalies padidinimas priedu nuo 10 proc.

Komisija spręs šiuos klausimus vasario 21, 22 23 ir 26 dienomis.

Savo darbuotojus pirmą kartą šiemet vertino ne tik savivaldybės administracija, bet ir biudžetinės įstaigos, tokios kaip Kraštotyros muziejus, Vlado Šlaito viešoji biblioteka, Nestacionarių socialinių paslaugų centras, Visuomenės sveikatos biuras ir kitos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

0 # Nuomone 2018-02-18 19:18
Paskaitykite Seimo kontrolieriu pazymas 2018-01-31A.Normanto isnagrineta byla, kaip ten jie dirba.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų