Politikų šeimoje – dvejonių vasara

Airos ir Arūno Dudėnų šeima. Asmeninio archyvo nuotr. Airos ir Arūno Dudėnų šeima. Asmeninio archyvo nuotr.

Ką pasirinkti – ramų gyvenimą kaime, didmiesčio šurmulį ar gyventi tarp Vilniaus ir Ukmergės? Tokiomis dvejonėmis dabar gyvena ukmergiškių politikų Arūno ir Airos Dudėnų šeima.

Buvęs Seimo narys A. Dudėnas su žmona Aira, Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nare, įsikūrę savo namuose Laumėnuose. Abejones, ar liktų čia gyventi, lėmė gyvenimo pokyčiai.

„Žmona iki šiol buvo motinystės atostogose. Nuo rudens jai jau reikės grįžti į darbą, o darbas – Vilniuje“, – pasakojo jis.

35-ąjį gimtadienį liepos 28 d. mininti socialdemokratė A. Dudėnienė Vilniaus miesto apylinkės teisme dirba teisėjo padėjėja. Ukmergės rajono savivaldybės taryboje ji – nuo 2015 metų, yra tarybos sveikatos ir socialinės paramos komiteto narė.

Pašnekovas neslepia, kad apsispręsti dėl to, ar pakeisti savo gyvenimą, jiems nelengva. „Svarstom visas galimybes, galvojam. Ne tik važinėjimai pirmyn atgal ir gaištamas laikas – svarbūs ir kiti dalykai, patogumai, ar apsimokėtų gyventi, ar nekils problemų ten ieškant vaikams darželio“, – sako A. Dudėnas.

Poros sūnus penkerių Armandas jau lanko darželį, dukrytei Aristėjai – dveji.

Didmiestyje, sako, nors pramogų ir daugiau, nemieli kiti dalykai, kad ir eismas: „Judėjimas mieste yra sudėtingas, atimantis daug laiko. O komforto, gryno oro, savo kiemo turėjimas – didelis privalumas.“

Visiškai atsisakyti sodybos Laumėnuose Dudėnai neketina. Želvos seniūnijoje ekologiškame augalininkystės ūkyje augina pupų, avižų, kitų kultūrų. Jame, anot politiko, darbuojasi pats, padeda šeima.

Jis ir šiuo metu kiekvieną rytą vyksta į darbą sostinėje. Lietuvos socialdemokratų partijos centrinėje būstinėje ukmergiškis dirba skyrių veiklos organizatoriumi. Kuruoja partijos Žemaitijos skyrius Tauragės, Telšių, Klaipėdos apskrityse.

Anksčiau jis buvo Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus pirmininko pavaduotoju, po to – skyriaus pirmininku. Taip pat dirbo rajono savivaldybės taryboje. 2012–2016 m. – Seimo narys.

Ukmergės rajono savivaldybės taryboje yra ir daugiau politikų, gyvenančių ir dirbančių kitame mieste. Prieš kurį laiką į Vilnių išvyko 61-erių Elena Mirinavičienė. Ji dirbo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vedėja. Dabar vadovauja šio departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriui.

E. Mirinavičienė priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, savivaldybės taryboje dirba biudžeto ir ekonominės plėtros komitete. Politikės sutuoktinis Alvydas Mirinavičius yra to paties Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Trakų skyriaus vadovas.

Gyventojų išrinktos tarybos sudėtis jau netrukus pasikeis. Šalyje kitų metų pradžioje vyks nauji savivaldybių tarybų rinkimai.

Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme sakoma, kad tarybos nariu gali būti renkamas nuolatinis šios savivaldybės gyventojas, kuriam rinkimų dieną yra sukakę 18 metų. Tarybos nariu gali būti renkamas asmuo, kuris savo gyvenamąją vietą pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus deklaravo šios savivaldybės teritorijoje likus ne mažiau kaip 90 dienų iki rinkimų dienos.

Pasikeitus savivaldybės tarybos nario gyvenamosios vietos deklaracijos duomenims, tai yra išvykus nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų (pagal Lietuvos Respublikos gyventojų registro duomenis), savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # quest 2018-07-27 14:52
Važiuokit tik kuo greičiau iš Ukmergės : atsibodot iki gyvo kaulo tokie politikai narcizai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Niekas 2018-08-06 16:35
Keista, kai jaunas vyras darbo negali susirasti normalaus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų