Eina vyriausiojo patarėjo pareigas

Gintaras Kacevičius. Gintaras Kacevičius.

Nuo rugpjūčio pradžios Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiojo patarėjo pareigas eina ukmergiškis Gintaras Kacevičius.

Bemaž 17 metų G. Kacevičius  dirbo Valstybinėje ligonių kasoje prie Sveikatos apsaugos ministerijos. Užėmė įvairias pareigas: pastaraisiais metais – Kainų ir klasifikacijų departamento direktoriaus, o pusantrų metų – Valstybinės ligonių kasos laikinojo vadovo.

Labai atsakinga užduotis ukmergiškiui neseniai buvo patikėta Kazachstane. Šioje šalyje jis dirbo sveikatos sistemos modernizavimo projekte, jam patikėta užduotis Sveikatos ir socialinės plėtros ministerijoje konsultuoti kuriant socialinės sveikatos draudimo fondą.

G. Kacevičius sako esantis grynas ukmergiškis ir į darbą sostinėje iš namų mūsų mieste važinėjantis su pertraukomis jau bemaž 22 metus. Džiaugiasi puikiu susisiekimu ir sako nieko šioje srityje keisti neketinantis.

Neslepia, kad iš ankstesnės darbovietės paskatino išeiti jos struktūros pokyčiai.

Pakviestas jungtis prie Sveikatos apsaugos ministerijos komandos G. Kacevičius sako nesitikėjęs, kad iš karto sulauks tiek daug respublikinės žiniasklaidos dėmesio.

Mano, kad to priežastis – šiuo metu labai aktuali, visuomenę ypač dominanti gana jautri regioninių ligoninių reformos tema. Vienas iš jam patikėtų kuruoti – būtent šis klausimas. Be to, sako, šiuo metu atostogauja pats sveikatos apsaugos ministras.

Ką mano apie savo gimtojo miesto – Ukmergės – ligoninės jungimąsi su Širvintų ligonine, pastarąją prie mūsiškės prijungiant? Tokį sprendimą jau priėmė mūsų rajono savivaldybės taryba. Tačiau Širvintų rajono politikai prie klausimo dar nepriėjo.

G. Kacevičius mano, kad šis sprendimas tikrai sveikintinas, o pats procesas eina teisinga linkme, nes Širvintų ligoninė nėra perspektyvi ir išlikti jai būtų labai sudėtinga.

„Manau, kad vietos politikai tikrai galvoja. Ligoninė turi didelių skolų ir ateities neturi“, – įsitikinęs  Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiasis patarėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų