V. Pranevičius su kolegomis Talino klinikoje „Christinas Clinic“ pasiruošę operacijai. Asmeninio archyvo nuotr. V. Pranevičius su kolegomis Talino klinikoje „Christinas Clinic“ pasiruošę operacijai. Asmeninio archyvo nuotr.

Ukmergės mieste gyvenantis gydytojas Vidmantas Pranevičius į darbą Taline skrenda lėktuvu.

„Keliamės kartu su žmona Janina ir 20 min. po šešių išvykstame. Ji eina į darbą Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre septintai valandai. Aš vykstu į Vilniaus oro uostą ir 10.15 jau būnu Taline, o dar po 15 minučių – privačioje klinikoje“, – pasakoja gydytojas.

Taip jau susiklostė gyvenime, kad, stipriai sumažėjus darbo krūviui Ukmergės ligoninėje, gydytojas gavo pasiūlymą dirbti užsienyje. V. Pranevičių privačios sveikatos ir grožio klinikos „Christinas Clinic“ vadovams rekomendavo lietuvis chirurgas, kuris dirbti Estijoje pradėjo kiek anksčiau.

V. Pranevičius – patyręs otorinolaringologas, aukščiausios kategorijos gydytojas. Jis labai vertinamas ne tik ukmergiškių, bet ir aplinkinių rajonų gyventojų. Ukmergės ligoninėje jis išdirbo 43 metus, o šiuo metu savo sukaupta patirtimi dalijasi Estijoje.

Medikas sako, kad darbas Taline jam įdomus ne tik profesine prasme, bet ir tuo, kad gydymo įstaiga yra valstybės sostinėje – gyvenimo aistra alsuojančiame mieste. Pradžia sako buvo labai įsimenanti, kadangi teko operuoti moterį, nukentėjusią nuo smurto artimoje aplinkoje. Tuo metu labai domėjosi žiniasklaida, kolegos. Televizijos laidose gydytojas iš Ukmergės gražiai prisistatė Estijos žiūrovams.

Taline gydytojas su pacientais ir kolegomis bendrauja anglų ir rusų kalbomis. Pasitaiko, kad po operacijos skambina pacientų artimieji ir konsultuojasi dėl tolimesnio gydymo. Turi V. Pranevičius Taline ir savo gydytojo numerį Estijos gydytojų registre. Šioje klinikoje gydytojas dirba pagal nustatytą grafiką.

Ausų, nosies, gerklės gydytojai otorinolaringologai diagnozuoja ir gydo ausų, nosies ir gerklės ligas vaikams ir suaugusiesiems. V. Pranevičius negaluojančius pacientus priima ir savo privačiame kabinete V. Krėvės gatvėje. Šiuo metu, prasidėjus šaltajam metų periodui, pacientų čia itin padaugėja.

Gydytojas pastebi, kad dabartiniame technologijų amžiuje gydydamiesi žmonės pasikliauja savo pačių žiniomis ir internetiniais patarimais. Ir tik tada, kai arbatos, žolelės ar vaistai nepadeda, kreipiasi į gydytoją.

Yra dar viena pasitikinčių reklamomis žmonių grupė. Pastaruoju metu pasirodė reklama apie klausos sutrikimo gydymą aliejumi. Iš tiesų – tai tik priemonė ausiai valyti, bet reklama sako, kad naudojant ją geriau girdėsi...

Prisipirkę šių riebalinių lašų žmonės vėliau kreipiasi pas gydytoją, guodžiasi, kad klausa negrįžta...

Gydytojų Janinos ir Vidmanto Pranevičių šeima Ukmergėje gyvena ir dirba daugiau negu 40 metų. Čia išauginti vaikai. Sūnus Julius – Lietuvos ambasadorius Indijoje, dukra Vija – Santaros klinikų gydytoja. Auga šeši anūkai. Ši šeima vertina ir puoselėja šeimos ir tautos tradicijas, savo darbu kuria Lietuvą mūsų miesto erdvėje.

Kasmet ukmergiškiai renka savo Garbės pilietį. Man atrodo, kad gydytojas Vidmantas Pranevičius būtų vertas šios nominacijos.

Lina SUKACKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų