Aiškėja kandidatai į garbingą vardą

Penktadienis buvo paskutinė diena pateikti dokumentus dėl siūlymo atitinkamą asmenį apdovanoti kaip Ukmergės rajono garbės pilietį. Tačiau kas juo taps, kol kas neaišku.

Rajono savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyrių pačią paskutinę pateikimo termino dieną pasiekė su dviem kandidatais susiję dokumentai. Viena iš kandidatų – pedagogė, Želvos gimnazijos muziejaus vadovė Zita Kriaučiūnienė.

Kas yra antrasis asmuo, kol kas neįvardijama, nes pateiktas tik siūlymas jį apdovanoti. Pasak skyriaus vedėjos Zinos Kurmelienės, trūksta kitų dokumentų, nėra paties asmens sutikimo, kad jis susipažino su siūlymu ir sutinka, jog jo kandidatūra būtų vertinama.

Tokiu atveju šis siūlymas nebūtinai gali būti nagrinėjamas. Tikimasi, kad bus sulaukta ir likusių dokumentų.

Siūlymus asmeniui suteikti Garbės piliečio vardą Ukmergės rajono garbės piliečio vardo suteikimo komisijai reikia pateikti iki einamųjų metų kovo 15 d. Tai numatyta šio garbingo vardo suteikimo nuostatuose, patvirtintuose rajono savivaldybės tarybos.

Jis suteikiamas Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į Ukmergės rajono, Lietuvos ir pasaulio mokslo, švietimo, kultūros, sporto, ekonomikos, socialinio vystymo bei kitas sritis ir aktyvią visuomeninę veiklą. Siūlymus gali teikti savivaldybės tarybos nariai, nevyriausybinės organizacijos, vietos bendruomenės, kiti juridiniai ir fiziniai asmenys. Jis suteikiamas minėtos komisijos teikimu, o tvirtina savivaldybės taryba.

Šis vardas gali būti suteikiamas tiek gyvam, tiek mirusiam asmeniui. Teisti asmenys negali būti siūlomi kandidatais apdovanojimui gauti.

Rajono garbės pilietis turi teisę dalyvauti kaip stebėtojas ir pasisakyti savivaldybės tarybos bei jos komitetų posėdžiuose, lankytis visuose miesto teritorijoje vykstančiuose renginiuose, kuriuos organizuoja savivaldybės institucijos, nemokamai.

Garbės pilietis mūsų rajone renkamas nuo 2011-ųjų. Tais metais juo tapo a. a. pedagogas, buvęs Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos viceprezidentas Alfonsas Bernotas. Pernai – pedagogė Liucija Dzigienė, buvusi ilgametė Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos direktorė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų