Už gaudynes teks brangiai susimokėti – ukmergiškis pragėrė draugo „Volvo“

TV3 nuotr. TV3 nuotr.

Naktį Vilniaus policijai įkliuvo keturi girti vairuotojai: vienai gerokai apgirtusiai moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė. O nuo policijos bandęs bėgti girtas vairuotojas pragėrė draugo automobilį – jis greičiausiai bus konfiskuotas.

Reidas prasidėjo kiek neįprastoje vietoje - Naujojoje Vilnioje. Pergalės gatvėje įkliuvo du nežymiai apgirtę vairuotojai, kuriems galioja vadinamoji nulinė promilė.

Pradedantis 36-erų metų „Audi“ vairuotojas įpūtė 0,27 prom. Stažo neturinčiam vairuotojui gresia tik bauda, tiesa, besibaigiant 2 metų bandomajam laikotarpiui jam teks lankyti papildomus vairavimo kursus.

O 29-erių metų ekskavatoriaus vairuotojas įpūtė 0,35 prom. Sunkiasvorės technikos vairuotojas turi stažą, todėl jam teks susimokėti tik baudą.

Pareigūnams dirbant Naujojoje Vilnioje Laisvės prospekte įkliuvo girta „Audi“ vairuotoja. Automobilyje sėdinčią akivaizdžiai girtą moterį pastebėję pareigūnai įspėjo, kad ši net nejungtų variklio, tačiau policijos moteriškė neklausė – pareigūnams nuėjus pradėjo važiuoti. Į alkoholio matuoklį ji įpūtė daugiau nei dvi promiles. 46-erių moteris nuvežta į Priklausomybių ligų centrą, ten paimta kraujo girtumui patikslinti. Ten moteris dar ir pakartotinai pūtė į alkoholio matuoklį – šis parodė dar daugiau nei policijos prietaisas – net 2,26 prom.

Moteriai gresia iki metų nelaisvės, tačiau ji gali gauti tik baudą arba net ir išvengti baudžiamosios atsakomybės, jei tik ras laiduotoją.

Naktį snigo ir buvo labai slidu. Didelių nelaimių išvengta. Pašilaičių gatvės ir Laisvės prospekto sankryžoje automobilis užlėkė ant saugumo salelės ir išvertė šviesoforo stulpą. Žmonės per avariją nenukentėjo, „Audi“ nesuvaldžiusi vairuotoja buvo blaivi.

Jau po 1 val. nakties policijai atvažiavus į Geležinio Vilko gatvę pareigūnams nesustojo „Volvo“. Automobilis nurūko Šeškinės link. Ties Šeškinės gatve policijai pavyko automobilį prisivyti. Automobilyje sėdėjo trys jauni vyrai, vairuotojas buvo girtas – įpūtė 1,08 prom. Tai lengvas girtumas, baudžiamoji atsakomybė dar negresia. Tačiau paaiškėjo, kad ukmergiškis vairuotojas jau baustas už tai, kad vairavo girtas.

Už tai, kad nestojo policijos pareigūnams ir neturėdamas teisės vairuoti girtas sėdo prie vairo, vairuotojas ne tik gaus didžiulę baudą – gresia automobilio konfiskavimas. „Volvo“ priklauso kartu važiavusiam keleiviui. Policija automobilį uždarė į savo aikštelę – ar konfiskuoti automobilį spręs teismas.

Šaltinis: tv3.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų