Sykį apgauta močiutė vėl patikėjo sukčiais

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Naktį į trečiadienį 76-erių metų ukmergiškei paskambinę sukčiai ją apgavo ir išviliojo santaupas. Moteris nuo apgavikų nukenčia jau antrąsyk.

Netikėto skambučio pensininkė sulaukė apie vidurnaktį. Į laidinį telefoną paskambinęs vyras prisistatė policijos pareigūnu. Jis pranešė, kad neva anūkė parduotuvėje sužalojo mažametę mergaitę, kurios gydymui reikalingi pinigai.

Netrukus į duris pasibeldė du vyrai. Ukmergiškė jiems atidavė 400 eurų. Atvykėliams pradėjus kalbėti, kad gydymas kainuos brangiau, močiutė prisiminė turinti dar 75 eurus piniginėje, tad atidavė ir šiuos. Išėjus nepažįstamiesiems moteris paskambino sūnui ir tik tuomet suprato vėl tapusi sukčių auka.

Neseniai moteris buvo gavusi kvietimą į teismą, kur ji kviečiama kaip nukentėjusioji. Praėjusių metų gegužės mėnesį pensininkė jau buvo nukentėjusi nuo sukčių, sukurpusių panašią istoriją.

Pareigūnai perspėja: būkite budrūs, suaktyvėjo telefoniniai sukčiai.

Pastarosiomis savaitėmis netyla laidiniai šalies gyventojų telefonai – suaktyvėję sukčiai kuria įvairiausias istorijas, prašydami pinigų. Nors dauguma gyventojų neužkimba ant policijos pareigūnais, advokatais, gydytojais ar artimaisiais prisistačiusių piliečių kabliukų, vis tik registruojami atvejai, kuomet apgaunami gyventojai, sukčiams patikėję savo pinigus.

Policija primena pagrindinius patarimus, ką reikėtų žinoti, kad nepakliūtumėte į telefoninių sukčių pinkles.

Neskubėkite vykdyti skambinančiojo prašymų.

Jokiu būdu neatskleiskite skambinantiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų (atpažinimo kodo, slaptažodžių, sąskaitų numerių).

Patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga jūsų pagalba.

Atminkite, įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo).

Neperduokite pinigų per tarpininkus.

Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.

Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus.

Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą.

Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų jus aplankė.

Jeigu kyla nors menkiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų