Telefoniniai sukčiai nuviliojo ukmergiškę į Kauną

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Telefoniniai sukčiai nesiliauja atakavę ukmergiškius. Informacijos apie tokius nusikaltimus nestinga spaudoje, primenama policijos susitikimuose su gyventojais, pamaldų metu dėmesį atkreipia dvasininkai, ir vis dėlto patiklių žmonių atkaklumo neprarandantiems sukčiams pavyksta surasti.

Šiais metais nuo telefoninių sukčių nukentėjo jau 12 Ukmergės rajono gyventojų.

Balandžio 1 d. apie 17 val. netikėto skambučio sulaukusi 72-jų metų ukmergiškė nusikaltėlių buvo nuviliota net į Kauną. Ukmergės miesto gyventojai paskambino moteris, kuri prisistatė jos seserimi. Senyvo amžiaus ukmergiškei įtarimų sukėlė balsas, tačiau skambinusioji „sesuo“ sakė neva jai išmušti dantys ir prakirsta lūpa.

Ji pasakojo tipišką telefoninių sukčių istoriją, kaip griuvo nuo laiptų, užgavo netoliese stovėjusią mergaitę, kuriai dabar gresia pavojus, reikalinga skubi operacija, todėl sesers prašė paskolinti 8000 eurų. Išsigandusi patikli močiutė aiškino, kad pinigai banke. Kadangi bankai Ukmergėje jau buvo uždaryti, jai buvo iškviestas taksi automobilis, kuris nuvežė į Kauną ir išleido prie banko. Ukmergiškė paėmė iš sąskaitos 5000 eurų ir šiuos pinigus atidavė atėjusiai merginai. Tuomet jau kitas taksistas moterį parvežė namo. Kelionė pirmyn ukmergiškei kainavo 40 eurų, važiuodama atgal ji sumokėjo 50 eurų.

Kitą dieną, supratusi esanti apgauta, moteris kreipėsi į policiją.

 

Policija darsyk ragina gyventojus būti apdairiais ir išmintingais, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Reikia stengtis patiems susisiekti su artimaisiais, paklausti, ar jiems viskas gerai, arba papasakoti apie skambutį kaimynui, kitam šalia esančiam žmogui, kuris padėtų situaciją įvertinti adekvačiai. Visuomet sulaukus tokio skambučio patartina skambinti policijai bendruoju pagalbos numeriu 112. Vyresnio amžiaus žmonių artimieji taip pat turėtų reguliariai įspėti savo giminaičius apie galimus sukčių skambučius.

 

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Lina 2016-04-04 21:50
Na ir istorijos, nei juokis nei verk
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų