Eurai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Eurai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje vėl padažnėjo pranešimų apie iš ukmergiškių išviliotus pinigus. Per pastarąsias kelias savaites užregistruoti trys tokie atvejai.

Lapkričio 18-ąją sukčių aukomis tapo dvi patiklios pensininkės.

Apie pusiaudienį į laidinį telefoną miesto gyventojai paskambinusi nepažįstama moteris sakė, kad sužalota dukterėčia Angelytė. Jos gydymui esą reikalingi pinigai – 3000 eurų.

76 metų ukmergiškė atsakė, kad tiek daug pinigų neturi, tačiau galėtų rasti mažesnę sumą. Po kurio laiko į jos duris paskambino moteris, kuriai ji atidavė 370 eurų.

Tą pačią dieną apie 20 val. savo pinigus laisva valia apgavikei atidavė kita 75-erių ukmergiškė.

Į laidinį telefoną jai paskambinusi moteris prisistatė svočia. Sakė, kad griūdama užkabino kitą moterį, o ši susižalojo. Jai esą reikia sumokėti už gydymą.

Apie 21 val. į namus atėjo mergina, kuriai ukmergiškė atidavė 700 eurų. Tik viešniai išėjus suprato buvusi apgauta.

Ukmergės policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas atkreipė dėmesį, kad pastebima nauja tendencija – pinigus telefonu bando išvilioti ir jų prisistato paimti moterys.

Spėjama, kad tokia veikla užsiima nebūtinai įkalinimo įstaigose laiką leidžiantys, bet laisvėje tokia nusikalstama veikla užsiimantys asmenys.

Pastebima, kad telefoniniai sukčiai, pajutę, kad ant jų kabliuko žmogus užkibo, visada stengiasi tęsti pokalbį iki tol, kol bendrininkas ateina pasiimti grobio.

Pasak M. Petrausko, apgauti žmonės dažniausiai tiki, kad skambinęs verkiantis ir aimanuojantis žmogus – tikrai jų artimasis. Tikina pažinę jį iš balso.

Policijos komisariato vadovas ragina ukmergiškius sulaukus įtartino skambučio visada kuo greičiau nutraukti pokalbį, padėti telefono ragelį ir pačiam bandyti susisiekti su žmogumi, kuriam esą reikalinga pagalba.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų