Jolantos Čekauskaitės nuotr. Jolantos Čekauskaitės nuotr.

Įvairiaspalvė Velykų šventė kiekvienais metais švenčiama ir Jasiuliškių socialinės globos namuose.

Padedami socialinių darbuotojų, bei jų padėjėjų gyventojai puošia kambarius velykinėmis dekoracijomis, puokštelėmis. Socialinės darbuotojos Veronika Jackūnienė ir Vaiva Žakavičienė sukomponuoja nuostabias kompozicijas vestibiulyje.

Du pusdienius vyko pats įdomiausias darbas – kiaušinių pasiruošimas dažymui. Ant kiaušinių dėliotos žolelės, šakelės, vynioti svogūnų lukštais, po to kiaušiniai virti dažuose. Kiek daug džiaugsmo, šypsenų veiduose švietė, kai kiekvienas į rankas paėmė savo nudažytą margutį...

Globos namų gyventojus aplankė ir Vidiškių bažnyčios klebonas Laurynas Grikietis, kuris koplytėlėje aukojo šventas mišias, o negalėjusių atvykti, po mišių lankė kambariuose.

 Antrą Velykų dieną socialinės darbuotojos Jūratė, Inga ir Dalė visus pakvietė žaisti, suptis, išmėginti savo jėgas, išmanumą, gudrumą įvairiose rungtyse, bet didžioji atsakomybė buvo išrinkti stipriausią, toliausiai nuriedėjusį ir žinoma paskelbti kiaušinių ridenimo nugalėtoją. Ridendami margučius, visi dalijosi savo įspūdžiais apie Velykų šventę, kadais švęstą šeimose, vaikų namuose.

„Ši prisikėlimo – Velykų šventė, tarytum palietė visus gėrio ir šilumos spinduliais. Gaivūs pavasario vėjai įkvėpė šviežio oro gūsio, pakylėjo kiekvieno iš mūsų širdis. Gerbkime ir saugokime senolių tradicijas, savo tautos kultūrą, ugdykime pagarbą liaudies papročiams. Ta proga norisi visiems palinkėti, kad kartu su atbundančia gamta visų mūsų sielose skleistųsi gerumo, meilės, supratimo, susitaikymo, santarvės gėlės, kad širdyse neliktų nė vieno pykčio trupinėlio“, – pasakojo bibliotekininkė Vilma Belapetravičienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų