Spausdinti šį puslapį

Baigta renovacija Jasiuliškių socialinės globos namuose

Korpusas atidarytas po renovacijos. Korpusas atidarytas po renovacijos.

Jasiuliškių socialinės globos namai vis gražėja. Ką tik baigtas renovuoti įstaigos III korpusas.

Globos namų gyventojai džiaugiasi atnaujintomis gyvenamosiomis patalpomis. Pirmą ir antrą aukštus apimančiame korpuse – dviviečiai ir triviečiai kambariai, kurių – apie penkiasdešimt.

Įstaigos direktorius Vilius Petrauskas pasakojo, jog remontas vykdytas dviem etapais.

„Pernai suremontavom pusę korpuso, o šiemet pabaigėm, – sakė jis. – Pakeisti vamzdynai, komunikacijos, grindys, viskas perdažyta. Kambariuose įrengta po tualetą – anksčiau buvo tik vienas koridoriuje; vonios, dušai padaryti. Sutvarkyta elektros instaliacija, įrengta priešgaisrinė sistema. Ir atskiros rūkomojo patalpos įrengtos – nebeis dūmai į koridorių.“

Iš Valstybės investicijų programos renovacijai skirta apie 400 000 Eur. Darbus atliko „Baltukmės statyba“, subrangovai – įmonė „SMD“.

Direktorius sako, jog renovacija kėlė šiokių tokių nepatogumų: „Globotiniams teko pagyventi po 4–5 susispaudus viename kambaryje, ir personalui jų buvo – reikėjo maistą per lauką nešioti. Tačiau žmonės darbavosi įtemptu grafiku, dirbo ir šeštadieniais, todėl viską greitai užbaigė. Dabar gyventojai labai patenkinti – visur šviesu, gražu, nereikia į tualetą lakstyti – kiekvienas savo turi.“

Anot V. Petrausko, prieš trejus metus remontas buvo atliktas pirmame socialinės globos namų korpuse. „Dar liko neremontuotas antras. Jei pavyks pateikti projektą ir biudžete bus skirta lėšų, planuotume tai padaryti kitais metais“, – viliasi pašnekovas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)