Namai kvepėjo šviežia duona

Klebonas Laurynas Grikietis pašventino jasiuliškiečių keptą duoną. Klebonas Laurynas Grikietis pašventino jasiuliškiečių keptą duoną.

Vasario 5-ąją nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją ir kasdienį maistą – duoną. Ji vadinta šventa, laikyta laimingų namų simboliu. Dabar šią dieną minime šv. Agotą.

Duonos kepimo, šventinimo tradicijas  puoselėja ir Jasiuliškių bendruomenė. Jau ne pirmi metai vasario 5-ąją kepamos duonos kvapas pasklinda po visus globos namus.

Duonelę minkė gyventojai Svieta, Fedia, Egidijus, Vainoras, Rima, Zbislavas, Remigijus, Valentas, Liuda, jiems talkino darbuotojos Jolanta, Inga ir Vilma. Dirbo ir Jonas, Petras, Vova, Gitana, Raimonda, Rasa, Ruslanas, Laisvūnas, talkinami Oksanos, Vitalijos ir Vidos.

Šis darbas suteikė daug džiaugsmo. Kai duonelės buvo suformuotos, nekantraudami laukėme, kol ji pakils.

Vėliau raikėme riekelėmis ir laukėme, kol atvyks Vidiškių parapijos klebonas Laurynas Grikietis. Jis duonelę pašventino, sukalbėjom bendrą maldelę.

Ragaudami pačių iškeptą duoną su klebonu šnekučiavomės apie tikėjimą, krikščioniškas ir kalendorines šventes ir jų prasmę.

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų