Koncertavo folkloro ansamblis „Dagilėlis“. Gedimino Nemunaičio nuotr. Koncertavo folkloro ansamblis „Dagilėlis“. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šiuo me­tu per 50 uk­mer­giš­kių glo­bo­ja dau­giau nei 60 vai­kų. Sa­vo šir­dies ši­lu­mą glo­bo­ti­niams da­li­nan­tys žmo­nės pra­ėju­sią sa­vai­tę bu­vo pa­kvies­ti į šven­tę, pa­va­din­tą „Ma­no gy­ve­ni­mo švie­sa“.

Į šven­tę glo­bė­jus su­kvie­tė ir vi­siems gra­žių do­va­nų įtei­kė Uk­mer­gės ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tro di­rek­to­rė Si­gi­ta Ba­ka­naus­kie­nė.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas pa­žy­mė­jo, kad tik nuo mū­sų vi­sų pri­klau­so Lie­tu­vos at­ei­tis ir tai, kur augs mū­sų ša­lies vai­kai. Di­rek­to­rius sa­kė, jog ir tarp jo ar­ti­mų­jų yra au­gi­nan­čių­jų sve­ti­mus vai­kus.

Vai­ko tei­sių ap­sau­gos ir so­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus ve­dė­ja As­ta Le­o­na­vi­čie­nė pa­žy­mė­jo, kad anaip­tol ne kiek­vie­nas ga­li bū­ti glo­bė­ju. Ji džiau­gė­si šven­te, ku­rio­je pa­ger­bia­mi to­kį ke­lią pa­si­rin­kę uk­mer­giš­kiai.  

Su­si­rin­ku­siuo­sius pa­svei­ki­no Uk­mer­gės vai­kų glo­bos na­mų di­rek­to­rius Vy­gan­tas Ka­se­lis. Ti­ki­no, kad šiuo­se na­muo­se vai­kai yra vi­siš­kai ap­rū­pin­ti, bet vis tiek tai – ins­ti­tu­ci­ja, ku­rio­je nė­ra vi­sa­da kar­tu bū­nan­čio ma­mos ar tė­čio, prie ku­rio vai­kas ga­lė­tų pri­si­riš­ti ir juo pa­si­ti­kė­ti.

Di­rek­to­rius pa­si­džiau­gė sa­va­no­riau­ti į jų na­mus at­ei­nan­čio­mis mo­te­ri­mis Rai­mon­da, Ilo­na, ku­rios po kiek lai­ko ap­si­spren­dė į sa­vo šei­mas pri­im­ti vai­kus.

„No­ri­me, kad tų vai­kų ta­kas bū­tų bent kiek pla­tes­nis. Nė vie­na ki­taip ne­ga­lė­tu­mėm pa­si­elg­ti“, – kal­bė­jo vie­na ren­gi­nio vieš­nių – ma­žy­lį į sa­vo šei­mą pa­ė­mu­si Rai­mon­da Ba­lan­die­nė.

Jau­kia­me va­ka­re su­si­rin­ku­sie­siems kon­cer­ta­vo Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro fol­klo­ro an­sam­blis „Da­gi­lė­lis“.

Ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tro di­rek­to­rė S. Ba­ka­naus­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad jų cen­tras nuo šių me­tų ren­gia kur­sus, ku­riuos pri­va­lo iš­klau­sy­ti vi­si bū­si­mi glo­bė­jai. Di­rek­to­rė pa­sa­ko­jo, kad šie­met juos iš­klau­sė 11 glo­bė­jų, du dar lan­ko pa­skai­tas.

Di­džio­ji dau­gu­ma glo­bė­jų – sa­vo anū­kais be­si­rū­pi­nan­čios mo­čiu­tės. Šią pa­rei­gą taip pat pri­si­i­ma bro­liai, se­se­rys, gi­mi­nai­čiai ir tik maž­daug penk­ta­da­lis iš vi­sų glo­bė­jų – vi­siš­kai sve­ti­mi vai­kams žmo­nės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų