Kai pamačius pareigūną sublizga vaikų akytės…

Pareigūnai aplankė vaikus net atokiausiuose kaimuose. Pareigūnai aplankė vaikus net atokiausiuose kaimuose.

Kalėdinis policijos pareigūnų apsilankymas socialinės rizikos šeimose – prasminga Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato tradicija.

Akcija, kai policijos pareigūnai lanko socialinių įgūdžių stokojančiose šeimose gyvenančius vaikus ir dovanoja jiems saldžias dovanėles, gyvuoja jau aštuonerius metus. Kalėdinės išvykos palieka širdy ir liūdesio šešėlį, ir vilties spindulį, kad gyvenimas ir šiems vaikams taps gražesnis.

Jau gruodžio pradžioje policijos pareigūnai aukoja pinigus ir perka saldainius. Visus darbus organizuoja bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė, o joms talkina jaunieji policijos rėmėjai.

Per keletą metų žinia apie šią policijos darbuotojų organizuojamą akciją pasklido visame rajone, tad norinčios prisidėti organizacijos, įmonės ar pavieniai asmenys patys atvyksta su maišais saldainių. Šiemet iš viso buvo išdalinta 130 kilogramų saldainių, o policijos pareigūnai aplankė 300 vaikų, gyvenančių ne tik socialinės rizikos, bet ir sunkiai besiverčiančiose šeimose.

Į atokiausius vienkiemius pažliugusiais kaimo keliukais kartu su policijos pareigūnais važiavo ir socialinės darbuotojos, o kartais prie kalėdinio ekipažo prisijungdavo Kalėdų Senelis arba policijos bičiulis Amsis.

Drąsesnieji vaikai norėjo kartu nusifotografuoti, kuklesni slėpdavosi už vyresnių sesių ar brolių, tačiau visur šie svečiai buvo pasitikti džiugiais, netikėtumo kupinais šūksniais. Įsitempę akytės spindėjo, o kai kurie vaikučiai mindžiojo iš susijaudinimo, norėdami pasakyti ta proga išmoktą eilėraštuką. Bendruomenės pareigūnės dovanojo saldainius ir knygeles apie saugų eismą, su šeimos nariais pasikalbėdavo apie atšvaito segėjimo svarbą, paaiškindavo, kaip taisyklingai prisegti.

Kai kuriuos mokyklinukus darganotose sutemose sutiko klampojančius namo iš bibliotekos... Ir tuomet pamąstai, kad taip kiekvieną dieną – lyja ar sninga, draskosi šiaurys ar spigina šaltis – pirmyn į mokyklą, o paskui atgal į namus – apkiužusius, pajuodusius, atokiai, palaukėje pakrypusius, bet savus... Tuomet įvertini, kiek daug pačiam duota. Skurdas, matyt, paveldimas... O norint ištrūkti iš jo šiems vaikams reikia gerokai daugiau pastangų.

Šiųmetiniai apsilankymai buvo linksmesni nei ankstesniais metais – kone kiekviename name žibėjo kalėdinės girliandos, gerokai mažiau buvo neblaivių tėvų.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų