Urėdijos miškuose praverčia ir šienavimo technika

Gedimino Nemunaičio nuotr. Miško keliukai patogūs ir dviratininkams. Gedimino Nemunaičio nuotr. Miško keliukai patogūs ir dviratininkams.

Laisvalaikį Pivonijos šile mėgstantys leisti ukmergiškiai pastebi, kad šiemet miško keliukai sulaukė ypatingos miškininkų priežiūros. Šienaujamos ne tik platesnių kelių pakelės, bet ir einant miško takeliu matyti, jog jis neseniai buvo nušienautas.

Ukmergės miškų urėdijos urėdas Vigantas Kraujalis sako, kad šienauti pakeles visada įeidavo į vasarai susiplanuotų darbų sąrašą. Tačiau jis mano, kad gyventojams natūraliai į akis labiau krenta tvarka miške, nušienauti keliukai, kuomet tai atliekama su gera technika.

Naują pakelių šienavimo įrangą miškininkai įsigijo prieš porą metų. Ši technika svarbi miškų priežiūros darbuose –  miškininkų žinioje yra apie 1000 kilometrų kelių. Visų jų pakeles nušienauti – nemenkas ir nepigiai atsieinantis darbas. Šiems darbams atlikti iš urėdijos biudžeto šiemet buvo skirta 5000 eurų.

„Visų takelių miškuose, aišku, nešienaujame, tačiau pasižiūrime, kur labiau žmonių pamėgti, praminti, tai ir tuos apvažiuojame. Paprastai aplink rekreacinius objektus, kitus urėdijos įrenginius nušienaujame. Jei ką nors įrengi, padarai, tai ir prižiūrėti turi. Priežiūra – gal ir nuobodus bei kasdienis darbas, bet būtinas“, – aiškina V. Kraujalis.

Paprastai keliukai apšienaujami vieną kartą per sezoną. Anot pašnekovo, „gal ir gerai būtų dukart, bet tam trūksta ne tik lėšų, bet ir laiko“.

Užtat po 3 ar net 4 kartus per vasarą šienaujamos išskirtinės vietos, kurias įrengusi urėdija įsipareigojo ir prižiūrėti. Tai Vidiškių seniūnijoje, Kadrėnų kaime esantis Didžiosios kovos apygardos partizanų parkas, įrengtas mons. A. Svarinsko iniciatyva, bei Pivonijos šile pasodintas Ukmergės miškų urėdijos parkas.

Šiuo metu pakelių šienavimo technika burzgia urėdijos plotuose Širvintų rajone, o pabaigus darbą, važiuos į aplink Taujėnus plytinčius miškus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų